Novinka Trost: Brzdová kapalina DOT4 Ultra High Performance

3. prosince 2014, 11:02

Plně syntetická brzdová kapalina s nízkou viskozitou, se zvýšeným suchým a mokrým bodem varu v souladu s DOT4 třídou 6 (ISO 4925), vyrobená na bázi glykolů, v kombinaci se speciálními inhibitory oxidace a koroze. Tato specifikace je vyžadována pro použití v moderních kontrolních systémech jízdní stability ESP a ABS.

Díky mimořádně nízké viskozitě 700 mm²/s je kapalina schopná zabrzdit jednotlivá kola ve zlomcích sekundy a stabilizovat tak vozidlo v mimořádných a mnohdy i kritických situacích (např. při smyku). Při použití brzdových kapalin s vyšší viskozitou v nových brzdových systémech může mít za následek mnohonásobně delší reakční dobu stabilizačních systémů. V praxi se tak může stát, že systém nebude schopen vozidlo stabilizovat.

Tato brzdová kapalina nabízí všestranné použití v brzdových a spojkových systémech pro osobní a nákladní automobily. Je mísitelná a kompatibilní s konvenčními brzdovými kapalinami DOT3, DOT4 a DOT5.1. Díky vysokému mokrému a suchému bodu varu poskytuje dodatečnou bezpečnost proti odpařování za náročných podmínek a za pomoci inhibitorů chrání celý systém proti korozi a usazeninám.

Pro plné využití všech výhod brzdové kapaliny DOT4 Ultra HP je doporučena kompletní výměna kapaliny ve vozidle.

Důležitá poznámka: Brzdová kapalina DOT4 Ultra HP nesmí být mísena se žádnými kapalinami na bázi minerálních nebo silikonových olejů jako např.: LHM nebo DOT 5.

Související články

Novinka Trost: Termostaty Gates
Novinka Trost: Termostaty Gates

Termostat je „hlídačem“ systému chlazení automobilu. Trvale sleduje teplotu chladicí kapaliny a reguluje proudění chladicí kapaliny chladičem. Při provozu vozidla je termostat v provozu mnohokrát za den. Dobrý termostat urychlí zahřátí a reguluje provozní teplotu motoru, což má za následek hospodárnou spotřebu paliva, nižší emise, lepší výkon motoru, a tím i jeho menší opotřebování. Termostaty […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!