Novinka pro motoráře u Elitu: sedla ventilů

1. září 2016, 13:26

Se zavedením motorářského sortimentu Kolbenschmidt zařadil Elit do porfólia motorových dílů stále častěji používaná sedla ventilů. Sedla ventilů nabývají v současnosti na významu v souvislosti se stále častější výrobou hlav válců motorů z hliníkových slitin. Sedlo ventilu zabraňuje propadu ventilu do hlavy válců a pomáhá utěsnit spalovací prostor. Pohlcuje také část tepla vytvořeného při spalování.

Sedla ventilů – materiály a aplikační použití
Při určení typu sedla ventilu je důležité použití toho správného materiálu sedla v souvislosti s použitým palivem a výkonem motoru.

I. Ocelová sedla

Materiál HM: vysoká tvrdost a velmi dobrá obrobitelnost. Dobrá odolnost proti opotřebení a dobrá tepelná odolnost.
Materiál H: vysoká odolnost proti opotřebení – odolává i vysokým teplotám. Používáno především ve vysoce namáhaných motorech.
Materiál HT+: Velmi vysoká odolnost vůči opotřebení a velmi vysoké teplotě. Použití u LPG a CNG paliva. Použití pro vysoce výkonné zážehové a vznětové motory.

II. Litinová sedla

Materiál G1: Tepelně odolná šedá litina s přísadami chromu a molybdenu. Použití zejména pro užitková vozidla. Dobrá odolnost proti opotřebení a vysoká tepelná odolnost.
Materiál G2: Vysoce odolná šedá litina s podílem molybdenu a vanadu s vysokou odolností proti opotřebení a vysokým teplotám. Použití u CNG, LPG a Flex Fuel paliv.


Kde v eCATu naleznete sedla ventilů?
1) www.ecat.elit.cz -> v univerzálním stromě ELIT eCAT

MOTOR -> Sedla ventilů (sedla ventilů jsou zde seřazeny dle vnějšího rozměru)

2) www.ecat.elit.cz -> v příloze eCATu u každého ventilu naleznete tabulku  .pdf , kde jsou sedla ventilů seřazeny dle rozměrů

3) Vyhledávání sedla ventilů dle rozměru

www.ecat.elit.cz   -> Vložte do vyhledávacího políčka na titulní stránce eCATU označeném jako “vyhledat“ naměřené rozměry ve formátu …vnitřní průměr x vnější průměr x výška / např. 21x27x10 / tzn. jednotlivé rozměry oddělte písmenem malé X.

Zadávání rozměrů:

Související články

Novinka v sortimentu pro motoráře: Kolbenschmidt
Novinka v sortimentu pro motoráře: Kolbenschmidt

Od června 2016 ELIT rozšiřuje nabídku motorařiny pro osobní, lehká užitková, ale i nákladní vozy o produkty značky Kolbenschmidt. Více v aktuálním vydání Elit magazínu 2/2016.

Novinka v sortimentu olejů: Castrol Magnatec Stop-Start
Novinka v sortimentu olejů: Castrol Magnatec Stop-Start

Nová řada olejů Castrol Magnatec Stop-Start reaguje na stále hustější dopravu a s ní spojené i častější zastavování a rozjezdy. Nová technologie použitá v olejích Magnatec Stop-Start dokáže v tomto režimu ochránit motor až o 20 % lépe než běžné oleje. Proto je nový Magnatec vhodný hlavně tam, kde je vozidlo používáno na velmi krátké […]

Novinka v sortimentu pro brzdaře: Jurid
Novinka v sortimentu pro brzdaře: Jurid

ELIT od 15. 6. 2016 rozšiřuje sortiment brzdových destiček, kotoučů a čelistí pro osobní i nákladní vozy o značku JURID – jednoho z hlavních a nejznámějších originálních výrobců a dodavatelů do OE. Více v aktuálním vydání Elit magazínu 2/2016. .

Novinka v nabídce Elit – brzdové hadice Goodridge
Novinka v nabídce Elit – brzdové hadice Goodridge

Nově u Elitu najdete v sortimentu brzdové hadice Goodridge. Pancéřové hadice Goodridge řeší konstrukční problém gumových hadic – pocit měkkého pedálu, pokles brzdného účinku, obtížně čitelný nástup brzdné síly a její dávkovatelnost. Výměna za Goodridge zvyšuje bezpečnost i potěšení z řízení. Sortiment obsahuje více než 800 položek. Sada vždy obsahuje potřebný počet hadic na celé […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!