Projekt Bezpečná školka zahájil divadelní roadshow po mateřských školkách

29. března 2012, 0:00

V podvečerních hodinách 26.3. proběhla v KC Zahrada slavnostní premiéra pohádky Kašpárkova dopravní výchova, čímž byla zároveň zahájena i divadelní roadshow po 100 českých a 40 slovenských mateřských školách.

Představení, nastudované Divadlem Úsměv, seznamuje děti zábavnou formou se základními dopravními značkami a pravidly chování v silničním provozu. Tato divadelní roadshow je součástí projektu Goodyear Bezpečná školka, jehož hlavním cílem je zvýšení bezpečnosti nejmladších účastníků silničního provozu.

Představení Kašpárkova dopravní výchova nastudovalo Divadlo Úsměv, které se s ním také po premiéře rozjede do různých krajů Čech a Moravy. „Děti bude celou pohádkou provázet postava Kašpárka, který jim srozumitelnou, poutavou a vtipnou formou objasní základy bezpečného chování v rámci silničního provozu,“ popisuje Ludmila Frištěnská PR & Marketingová manažerka Divadla Úsměv. Pohádková inscenace je navíc proložena hudebním doprovodem a písničkami.

Celkem 100 pohádkových představení bude během jarních a podzimních měsíců sehráno ve vybraných českých mateřských školách, které jsou registrovány v projektu Goodyear Bezpečná školka. Čtyřiceti vystoupení se na podzim dočkají i školky slovenské. „Základem našeho projektu je vybavování mateřských škol reflexními vestami pro zvýšení viditelnosti, a tím i bezpečnosti dětí při pohybu v silničním provozu. Dále do školek dodáváme různé edukativní předměty pro výuku pravidel silničního provozu. Divadelní představení vnímáme jako další prvek, který může nenásilnou a pro děti zábavnou formou přispět k osvojení základních dopravních pravidel, což je jedním z cílů projektu Bezpečná školka,“ řekla Katarína Ardová Marketing & PR koordinátorka společnosti Goodyear Dunlop Tires.

O projektu Goodyear Bezpečná školka:
Společnost Goodyear Dunlop Czech Tires je díky nejnovějším inovacím technologií a materiálů proslulá svým zodpovědným přístupem k bezpečnosti řidičů a již v roce 2008 se rozhodla jít v podpoře bezpečnosti ještě dál a zaměřit se na nejmenší, avšak nejohroženější účastníky silničního provozu, děti z mateřských škol. V rámci projektu jsou mateřské školy, které se do projektu registrují vybaveny sadou reflexních vest pro děti a dospělé a dále se mohou zapojovat do dalších soutěží a akcí. Projekt má za sebou již čtyři úspěšné ročníky a to nejen v České republice, ale i na Slovensku. V průběhu let byl rozšířen i do dalších zemí, např. Maďarska, Slovinska nebo Chorvatska. V regionu Čechy – Slovensko – Maďarsko se do projektu dosud zapojilo téměř 2.500 mateřských škol.

Registrace nových školek probíhá prostřednictvím webových stránek www.bezpecnaskolka.cz, kde zároveň mohou školky nalézt další informace o aktuálním dění, soutěžích a tipech, rodiče se zde dozvědí například jak bezpečně cestovat s dětmi a děti mohou navštívit databázi online her, omalovánek a kvízů. Další zajímavosti a aktuality týkající se tématu dětí a jejich bezpečnosti v silničním provozu naleznete také na Facebooku Bezpečné školky: www.facebook.com/bezpecnaskolka.

 

Související články

Již sedmým rokem se děti s Bezpečnou školkou učí, jak se správně chovat v silničním provozu
Již sedmým rokem se děti s Bezpečnou školkou učí, jak se správně chovat v silničním provozu

Další ročník projektu společnosti Goodyear Dunlop Tires Czech se i letos bude soustředit především na podporu výchovy dětí předškolního věku k bezpečnému pohybu v silničním provozu. Tento rok však navíc Goodyear připravil i další aktivity pro děti ze základních škol. V České republice se v předchozích šesti ročnících do projektu zapojilo více než 1.300 mateřských škol. Stejně […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!