Koyo Bearings oceněno titulem Dodavatel pro Auto roku ČR 2019

9. ledna 2019, 11:45

V návaznosti na výsledky ankety Auta roku v České republice každoročně vyhlašuje Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP) dodavatelské firmy, které dodávají komponenty vítězným modelům.

Koyo Bearings oceněno titulem Dodavatel pro Auto roku ČR 2019Na tento titul může být hrdá také olomoucká firma Koyo Bearings, která jej získala již počtvrté. Pro výherní vůz Ford Focus dodává firma ložiskové kroužky, používané v převodovce. Mimo jiné v doprovodných anketách Ekologické auto roku 2019 vybrala porota elektromobil Jaguar I-Pace.

I v tomto špičkovém voze se točí jehličková ložiska vyráběná v Koyu v Olomouci, která jsou dodávána do elektromotorů. Společnost Koyo bearings Česká republika vyrábí ročně až 17 mil. ložisek, které dodává předním světovým automobilkám jako je Volkswagen, Audi, Škoda, Jaguar Land Rover, Nissan, Daimler, Renault a mnoho dalších.

Koyo Bearings oceněno titulem Dodavatel pro Auto roku ČR 2019

Za posledních 5 let firma téměř zdvojnásobila obrat, a to z důvodu velkého důrazu na inovace a blízkou spolupráci se svými zákazníky, pro které vyvíjí ložiska na míru. Důsledkem vývoje se ložiska v olomouckém závodě a ve firemním Technologickém centru v Brně neustále zdokonalují. Jedním z příkladů inovací je nastolení downsizingu jednotlivých automobilů, díky čemuž se v uplynulém období začaly v závodě vyrábět tenkostěnné varianty ložisek.

Dodavatelem pro Auto roku se firma za dobu svého působení v Olomouci stala ještě v roce 2015, 2016 a 2018. V roce 2015 dodávala komponenty do vítězné Škody Fabia, následující rok do vítězné Škody Superb a v roce 2018 do Škody Karoq.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!