Nosič kol na střechu nebo za páté dveře?

1. července 2016, 19:09

Dnešním dnem začaly oficiálně prázdniny, které doslova vybízejí k realizaci nejrůznějších výletů do přírody a za poznáním. Ve stále větší oblibě jdou tzv. cyklodovolené, v rámci kterých mohou výletníci poznávat nejen krásy našich krajů, ale držet se i v dobré fyzické kondici. Často kladené otázky se týkají nosičů kol a rozdílů mezi nimi. Který z nich je tedy nejhodnější?

František Vavřík, manažer náhradních dílů a doplňkového sortimentu společnosti Auto Palace Spořilov radí: „Při výběru střešního nosiče je vhodné zamyslet se nad tím, jak často budou milovníci kol na své cesty vyrážet. Uživatelsky příjemnější je pořídit si nosič za páté dveře automobilu, ovšem za předpokladu, že na svém voze již mají nainstalované tažné zařízení nebo jeho pořízení mají v plánu. Cenově vyjde varianta nosiče pro čtyřčlennou rodinu na zhruba 13 500 korun. V případě, že ovšem nemáte nainstalované tažné zařízení, je třeba počítat s vícenáklady okolo 20.000 korun. Investice se tím prodraží, ovšem vy získáváte sekundární bonus v již nainstalovaném zařízení, zejména pak v situacích, kdy potřebujete přepravit rozměrný náklad, k jehož přepravě je nutný přívěsný vozík."

Pořízení střešního nosiče na 4 kola pak stojí obdobně, zhruba 13.500 Kč. Znovu je ovšem třeba myslet na to, že i tato varianta skýtá dodatečné náklady. K instalaci je třeba střešních lyžin a příčníků, jejichž pořízení se pohybuje od 1.000 Kč do 10.000 Kč, podle typu vozu,“ shrnuje obě varianty František Vavřík.

Všeobecně uživatelsky pohodlnější variantou je nosič kol za páté dveře. Byť kola částečně zamezují ve výhledu vzad a znesnadňují přístup do zavazadlového prostoru, nejste při svých cestách omezováni výškou vozu ani doporučovaným omezením rychlosti jízdy,“ dodává František Vavřík.

Shrnutí obou variant naleznete v následující tabulce.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!