Autolakýrník junior 2014 – Známe vítěze

9. května 2014, 8:22

e dnech 28. – 30. dubna proběhlo v prostorách Servisního centra ŠKODA AUTO a. s., Kosmonosy národní finále známé soutěže Autolakýrník junior. Té se účastní vítězové školních kol, žáci třetích ročníků oboru Autolakýrník.

Společnost Interaction, která již tradičně podporuje vzdělávání lakýrníků, se opět zapojila do celé soutěže jako jeden z partnerů. Podílela se na zajištění praktických úkolů včetně jejich hodnocení a cenách do soutěže.

Již tradičně na ně čekala teoretická část ve formě testu, deset poznávacích disciplín (koloristika, vady laků, znalost ručního nářadí, vyhledávání odstínu, orientace v technických listech, seřízení pistole, kontrola kvality laku, profesionální spreje, brusiva, chyby na lakovně) a praktický úkol. Ten představoval opravu nového dílu – blatníku, tedy přípravu a samotné lakování, a probíhal ve dvou soutěžních dnech.

Slavnostní vyhlášení se konalo v Service Training Centru ŠKODA AUTO. Vítězem se stal Daniel Hutař, student SŠAI Praha. Na druhém místě se umístil Tadeáš Orlík z ISŠA Brno. Třetí místo obsadil Miroslav Pecka, student SOU strojírenské ŠKODA, Mladá Boleslav.

První a třetí místo letos obsadili žáci škol, používající materiály Spies Hecker. Kvalita se s jednotlivými roky potvrzuje, neboť Spies Hecker obhájil prvenství nejen z loňského roku, ale i z předchozích ročníků. Ano, je to tak, Spies Hecker je celé čtyři ročníky ve vedení!       

Související články

Lakýrník Cup Junior 2010
Lakýrník Cup Junior 2010

V letošním roce pořádá firma Interaction s.r.o., výhradní dovozce produktů Spies Hecker do České republiky, již 4. ročník soutěže Lakýrník Cup Junior, která se tentokrát bude konat v Brně, na půdě Integrované střední školy automobilní. O místě konání juniorské soutěže v roce 2010 rozhodl los, který z losovacího bubnu při jejím posledním ročníku, konaném v […]

Interaction partnerem 1. ročníku unikátní výstavy LEGENDY
Interaction partnerem 1. ročníku unikátní výstavy LEGENDY

O víkendu 14. a 15. června proběhne v areálu PN Bohnice premiéra motoristické výstavy LEGENDY. Interaction vás zve na slavnost, na které nebude chybět. LEGENDY jsou multižánrovou výstavou vozů a motocyklů od historických, přes závodní až po současnou produkci automobilek. Jde o největší akci v České republice, kterou podporuje i Autoklub ČR. Uvidíte zajímavé vozy […]

Interaction partnerem ŠKODA Service Challenge
Interaction partnerem ŠKODA Service Challenge

V pátek 16. května proběhlo v Service Training Center v Kosmonosech mezinárodní finále soutěže ŠKODA Service Challenge. Letos poprvé se toto kolo týkalo také autolakýrníků. Celkem se tedy soutěžilo v sedmi kategoriích a účastníci pocházeli ze 33 zemí světa. Vítězem autolakýrnické části se stal Pavel Pluhař, postupující z České republiky. Za ním se umístil náš […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!