Lakýrník Cup 2015 má svého vítěze

21. října 2015, 9:28

V průběhu celého roku probíhal již osmý ročník celonárodní soutěže Lakýrník Cup, kterou pořádá společnost Interaction s.r.o., výhradní distributor lakovacích materiálů Spies Hecker v České republice.

Na jaře absolvovali soutěžící základní teoretická kola, ze kterých postoupilo celkem 40 lakýrníků do semifinále. Všechny čtyři zářijové pátky na školicím středisku Interaction s.r.o. v Praze Libuši probíhala semifinálová klání, kde mezi sebou bojovali soutěžící o dvě postupová místa do finále. V každém kole pro ně byla připravena teoretická i praktická zkouška a také prezentace partnerů. Novinkou a také nejzapeklitější disciplínou se stalo správné teoretické sestavení technologického postupu. Tento úkol se stal pro všechny velkou výzvou a často rozhodoval o celkovém výsledku soutěžního dne. Všechny disciplíny byly obodovány a následně vyhodnoceny odbornou porotou. Na závěr každého dne byli představeni dva finalisté.

Kompletní osmička se utkala 15. října o titul Nejlepší autolakýrník roku a to na lakovně v prostorách ŠKODA AUTO v Kosmonosích. Celodenní finále bylo věnováno výhradně praktickým úkonům. Příprava a lakování nového dílů, bodová oprava, sladění barevného odstínu, leštění… Každá minuta soutěžního dne byla plně využita.

V průběhu dne na lakovně přivítali partnery i zástupce odborných magazínů, kteří se přišli na finalisty podívat. Pozornosti neunikla ani odborná mezinárodní porota, která se již tradičně skládala z technických odborníků společnosti Interaction s.r.o. a zahraničních členů. Thomas Weppner, ředitel společnosti Carsystem, a Alexander Maier, technický konzultant společnosti Spies Hecker pro střední Evropu, pozorně sledovali všech osm finalistů při práci.

V podvečer, kdy byly všechny disciplíny dokončeny a ohodnoceny, již znala porota vítěze. Letos však poprvé šli finalisté spát plni očekávání, neboť jim nebyly sděleny výsledky. Pro podpoření atmosféry bylo soutěžní napětí ponecháno až na samý závěr ročníku, do druhého dne.

V dopoledních hodinách 16. října proběhlo v Servisním tréninkovém centru ŠKODA AUTO slavnostní vyhlášení za podpory moderátora Jana Kovaříka. Postupně byli vyhlášeni tři nejlepší a jejich umístění dopadlo následovně:

1. místo: Aleš Krčál, Autoservis Brno
2. místo: David Lupač, Auto Janák
3. místo: Martin Šerý, Autocentrum Bobrky

Soutěžilo se o hodnotné ceny. Vítěz získal zájezd v hodnotě 70.000 Kč, druhý v pořadí vyhrál Smart televizi SONY Bravia v hodnotě 20.000 Kč a třetí obdržel tablet Smartphone Samsung Galaxy S4 v hodnotě 10.000 Kč. Dále byly předány dary od partnerů soutěže a také ceny pro servisy, za které výherci soutěžili. Servisy obdržely vybavení do lakovny v hodnotě 40.000 Kč, 20.000 Kč a 10.000 Kč a další ceny od partnerů. Zkrátka nepřišli ani ostatní finalisté, pro které byly také připraveny hodnotné ceny od partnerů soutěže.

Ceny a pamětní plakety předávali hlavní partneři soutěže, zástupci vedení společnosti Interaction i významní hosté. Putovní pohár bude již tradičně vystaven ve vítězném autoservisu až do zahájení dalšího ročníku v roce 2017.

Gratulujeme vítězům i celé finálové osmičce, která předvedla výborné soutěžní výkony. Závěrem bychom rádi poděkovali všem partnerům letošního osmého ročníku soutěže Lakýrník Cup za příkladnou podporu a skvělou spolupráci.

Vždy aktuální informace, fotografie, seznam partnerů a jména finalistů z letošního i předchozích ročníků naleznete na webových stránkách soutěže www.lakyrnikcup.cz 

Související články

Lakýrník Cup 2015: Osmička nejlepších míří do finále!
Lakýrník Cup 2015: Osmička nejlepších míří do finále!

Na začátku léta po teoretických základních kolech jste byli seznámeni s postupujícími semifinalisty. Přes horké letní měsíce jsme si trochu odpočinuli, avšak měsíc září byl již plný soutěžní atmosféry Všechny čtyři zářijové pátky na našem školicím středisku v Praze Libuši probíhala semifinálová klání, kde mezi sebou bojovali soutěžící o dvě postupová místa do finále. V […]

Celonárodní soutěž Lakýrník Cup má své semifinalisty
Celonárodní soutěž Lakýrník Cup má své semifinalisty

V průběhu celého letošního roku probíhá již 8. ročník národní soutěže Lakýrník Cup, kterou pořádá a organizuje společnost INTERACTION s.r.o. V měsíci květnu absolvovali přihlášení soutěžící základní kolo formou písemného testu. Lakýrníci napříč republikou tak poměřili své teoretické znalosti z oboru. Celkem se uskutečnilo 5 setkání, na kterém kromě již zmíněného testu proběhly také prezentace a produktová […]

Interaction: Seminář Management karosáren a lakoven
Interaction: Seminář Management karosáren a lakoven

Dne 5. 11. v konferenčních prostorách Parkhotelu Průhonice proběhl seminář na aktuální téma řízení karosáren a lakoven, který pořádala společnost Interaction s.r.o. Semináře se z velké části zúčastnili obchodní partneři společnosti, ale také další zástupci odborné veřejnosti. Přednášejícím byl, odborník s více než třicetiletou praxí v oboru, Pierre Bogers, který působí ve společnosti Axalta Coating Systems na […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!