Kulatý stůl věnovaný problematice autopříslušenství a výbavě vozidel

9. dubna 2015, 10:20

Ve čtvrtek 2. dubna 2015 uspořádalo Sdružení importérů a výrobců součástí automobilů a servisní techniky další díl ze seriálu diskusních pořadů – kulatých stolů. Tentokrát bylo tématem autopříslušenství a výbava vozidel, systém předpisů EHK/OSN, EHS/ES/EU a poslední změna zákona č.56/2001 Sb. obsažená v zákonu č. 239/2013 Sb. doplněná novou vyhláškou č. 341/2014 Sb. § 31 a 32 a příloha č. 12.

Přednášející p. Ing. Jiří Počta z Ministerstva dopravy seznámil přítomné s legislativou pro tuto oblast, postupy při schvalování, s rozsahem a požadavky na jednotlivé položky. Erudovaný výklad doplnili pp. Mgr. Michal Maxa z České obchodní inspekce a Ing. Petr Říha ze společnosti DEKRA Automobil a.s.

Zvláštní pozornost byla věnována legislativě a schvalování tažných zařízení, diskům kol, nosičům zavazadel a jízdních kol, zabezpečovacím zařízením, vozidel, technickým požadavkům na potahy sedadel, automobilových koberců atd.

Při projednávání povinné výbavy vozidel byly zodpovězeny a vysvětleny i časté a opakující se dotazy týkající se lékárniček.

Diskuse byla velmi bohatá a přítomní litovali, že pro tak důležitou a zajímavou problematiku byl věnován příliš malý časový prostor.

Související články

Noví členové sdružení SISA
Noví členové sdružení SISA

Novými členy Sdružení importérů a výrobců součástí automobilů a servisní techniky (SISA) se staly společnosti SPECIAL TURBO a.s. a společnost BUČAN s.r.o. Společnost SPECIAL TURBO a.s. se sídlem v Praze 4 je autorizovaný distributor a servisní centrum turbodmychadel, viskózních spojek a autoklimatizací.  Společnost BUČAN s.r.o. se sídlem v Plzni, Purkyňova 1023/23 dodává na český trh autolaky RM a […]

Kulatý stůl SISA: Autopříslušenství a výbava
Kulatý stůl SISA: Autopříslušenství a výbava

Co zaručí bezpečnost? Výbava pro automobily a další autopříslušenství představuje širokou a zčásti i nepřehlednou oblast, a to dokonce i pro odborníky, natož laiky. Více světla do ní pomohl vnést další „kulatý stůl“ společnosti SISA. Značný podíl na tom, že orientace není snadná, má podle inženýra Jiřího Počty z Ministerstva dopravy ČR prolínání těchto dvou oblastí, […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!