Je to úplně jednoduché: se servisními aditivy do olejů značky LIQUI MOLY

20. srpna 2015, 14:33

Výrobci aditiv tvrdí, že čistý motor má větší výkon. Zlepšují ale opravdu něco? Servisní a tuningové centrum RSP-Motorsports z kanadského Ontaria testovalo servisní aditiva do olejů značky LIQUI MOLY. Výsledky jsou úžasné: u auta 2009 Porsche Cayenne GTS činilo navýšení výkonu až 20 koňských sil. Odpovídajícím způsobem se zvýšil i krouticí moment. A vývin tepla v motoru se v průměru snížil o 25°C. Podobné výsledky prokázaly i další testy s auty Mercedes-Benz C320 3.2L V6 a Porsche 993.

„Za mých 43 let profesionální práce v automobilovém průmyslu s evropskými luxusními a exotickými auty jak v Evropě, tak i Kanadě jsem se nesetkal s mazivy, která by zlepšovala a regenerovala motor a jeho součásti na úrovni srovnatelné s produkty značky LIQUI MOLY,“ řekl Renato Fausch, prezident RSP-Motorsports. K provedení testu najela vozidla na dynamometr a byl jim změřen výkon před a po přidání servisních aditiv do olejů.

Co přesně provádělo centrum RSP-Motorsports? Nejprve zde bezprostředně před výměnou oleje přidali k motorovému oleji LIQUI MOLY Engine Flush. Účinné látky uvolňují usazeniny, kaly a nečistoty, které se následně vypustí spolu s olejem. Do čistého motoru se nalije čerstvý olej pro rozvinutí maximálního výkonu. Ve druhém kroku doplnili v centru RSP plně syntetický motorový olej LIQUI MOLY Leichtlauf High Tech 5W-40. Na závěr přišla řada ještě na dvě aditiva do motorového oleje. Jednak aditivum LIQUI MOLY Motor Oil Saver, které regeneruje křehká těsnění a navrací jim měkkost a poddajnost. Zamezuje ztrátám oleje u těsnění a předchází jim i do budoucna. A jednak aditivum LIQUI MOLY Cera Tec do motoru. Tedy high-tech aditivum na ochranu proti opotřebení, které chrání motor jak chemicky prostřednictvím takzvaných modifikátorů Friction Modifier, tak i fyzicky prostřednictvím maličkých keramických částic jako pevného maziva. Menší tření představuje menší ztráty výkonu v motoru a nižší vývin tepla.

Všechna tato opatření společně přispěla k výraznému navýšení výkonu. Motor už se tak snadno nepřehřeje a navíc je lépe chráněný proti opotřebení.

Ale jak vlastně dochází k těmto ztrátám výkonu? Jednou z příčin je špatný motorový olej. Kdo na něm šetří, nejenže plýtvá koňskými silami, ale navíc podporuje tvorbu olejového kalu a opotřebení. Další příčinou jsou zcela normální důsledky dané životností motoru. Zanášením paliva do oleje a působením zbytků spalování v oběhu oleje vznikají usazeniny, které motor brzdí. Tohoto vleklého procesu si řidič obvykle vůbec nevšimne. O to více je pak překvapen po čištění motoru. Řidič pocítí okamžitý rozdíl. Pro dílnu jsou servisní aditiva do olejů značky LIQUI MOLY vynikajícím nástrojem k posílení vztahu se zákazníky a docílení výrazně citelných účinků s minimálními nároky na materiál a čas.

Aditiva nejsou žádné kouzelné prostředky. Nedělají zázraky, ale jsou účinnými chemickými nástroji a často také chytrou alternativou mechanických prací. Bez nich by bylo například čištění motoru proveditelné jen s velkými náklady. LIQUI MOLY má více než 50 let zkušeností s aditivy a na svém domovském, německém trhu je nespornou jedničkou.

Související články

Liqui Moly: Zahájení činnosti nadace ERNST PROST FOUNDATION FOR AFRICA
Liqui Moly: Zahájení činnosti nadace ERNST PROST FOUNDATION FOR AFRICA

„Je dobrým znamením, že zahajujeme činnost v den narozenin Nelsona Mandely,“ uvedl Ernst Prost, zakladatel nadace ERNST PROST FOUNDATION FOR AFRICA. „Všemožně se postaráme, aby se naše pomoc dostala do Afriky.“ Pro tuto pomoc poskytl Ernst Prost své nadaci půl miliónu eur ze svých soukromých prostředků. Podnětem k založení nadace byla návštěva v jižní Africe, […]

Liqui Moly: Ultimate Dakar Racing Crew
Liqui Moly: Ultimate Dakar Racing Crew

Nově vytvořený závodní tým s podporou značky LIQUI MOLY. Řidič – Tomáš OUŘEDNÍČEK Závodník a bojovník na trati i mimo ni. Majitel společnosti Rental PRO, se kterou za sebou má spolupráci s White House Washington D.C., nejslavnějším operním umělcem Lucianem Pavarottim, hollywoodským studiem Paramount Pictures nebo zpěvačkou a skladatelkou Alanis Morissette či Suzanne Vega. Navigátor […]

Mazací plán Liqui Moly v českém jazyce
Mazací plán Liqui Moly v českém jazyce

Mazací plán společnosti Liqui Moly je nyní k dispozici i v českém jazyce. Tento mazací plán slouží k jednoduchému vyhledávání olejů pro všechny typy motorových vozidel. Mazací plán v českém jazyce najdete ZDE

Liqui Moly: Africké kouzlo aut s německým olejem
Liqui Moly: Africké kouzlo aut s německým olejem

Společnost LIQUI MOLY představuje svůj nový erotický kalendář – s fotografiemi z jižní Afriky. Podzim je období vydávání kalendářů. Německý specialista na motorové oleje a aditiva, firma LIQUI MOLY, vydává i na rok 2016 erotický kalendář. „Nový kalendář kombinuje sílu přitažlivosti skvělých aut a atraktivních žen,“ říká vedoucí marketingu Peter Baumann. Fotky byly tentokrát pořízeny […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!