Změny v představenstvu skupiny Michelin

6. března 2011, 0:00

Michel Rollier, výkonný generální ředitel skupiny Michelin oznámil, že začne proces převodu řízení podniku. Během valné hromady, která se bude konat 13. května 2011, budou akcionáři vyzváni k nominaci Jean-Dominique Senarda jako druhého výkonného ředitele.

Michelin Group bude mít dva generální ředitelé do doby než Michel Rollier rozhodne o dokončení převodu řízení. Akcionáři budou rovněž požádáni, aby schválili návrhy na změny procedur řízení skupiny.

Michel Rollier, výkonný generální ředitel skupiny Michelin oznámil svůj úmysl předčasného ukončení funkčního období. Dokončení funkčního období by mělo proběhnout, až M. Rollier dosáhne věku 72 let, nebo v roce 2017.

Michel Rollier zůstane v pozici generálního ředitele na základě stávajících pravidel. Výkonná rada Michelin Group se bude nadále skládat ze tři osob, nicméně, bude mít dva generální ředitele (Michel Rollier a Jean-Dominique Senard) a výkonného ředitele – Didier Miraton.

Funkční období ředitelů, jak generálního, tak ostatních, bude omezena na 4 roky, s možností nového zvolení do stejné funkce. Pouze Michel Rollier bude mandát vykonávat v souladu s platným statutem (omezení řízení do věku 72 let). Povinnosti dozorčí rady budou rozšířeny. Pro posílení kontrolní funkce dozorčí rady budou vnitřní postupy upraveny tak, aby měly odpovědnost za kontrolu vedení skupiny. Na rozdíl od současného systému, kdy může představenstvo pouze konzultovat změny, bude rada schvalovat re-volené členy nebo odvolání budoucích jednatelů, a také jejich odměňování.

Michel Rollier, 67 let, byl generální ředitel skupiny Michelin od května 2005. Ke skupině připojil v roce 1996 jako finanční ředitel. Dříve působil dlouhou dobu ve skupině International Paper.

Jean-Dominique Senard, 58 let, byl jmenován ředitele skupiny Michelin 11. května 2007. Než nastoupil do skupiny jako finanční ředitel a člen výkonného výboru, měl na starosti finance a management společnosti, Total, Saint-Gobain a Pechiney.

Dozorčí rada má v současnosti osm členů volených akcionáři na čtyři roky: Eric Bourdais de Charbonnière (předseda), Pat Cox, Barbara Dalibard, Louis Gallois, François Grapotte, Pierre Michelin, Laurence Parisot, a Benoît Potier.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!