Nejnovější produkt z dílny MICHELIN – pneumatika MICHELIN Pilot Super Sport

25. března 2011, 0:00

Společnosti MICHELIN a FERRARI navázaly na úspěšnou spolupráci v minulosti a italský výrobce sportovních vozů se znovu rozhodl pro francouzskou značku pneumatik pro nejnovější klenot z jeho díly, vůz FERRARI FF.

Letní pneumatiky MICHELIN Pilot Super Sport tak budou součástí originální výbavy vozu s pohonem 4×4. Jedná se o pneumatiku, která se dostala na trh začátkem roku 2011 a může se pyšnit titulem světově nejrychlejší sériově vyráběné obutí pro okruh1. Úkol svěřený MICHELIN Pilot Super Sport je jednoduchý: vylepšit zážitek z jízdy při zajištění maximální bezpečnosti a to i v extrémních situacích.

MICHELIN Pilot Super Sport byl navržen tak, aby splňoval jeden základní cíl: nabídnout jedinečný zážitek z řízení a zároveň zachovat maximální bezpečnost i v extrémních podmínkách. Tato rozhodující kombinace emocí a bezpečnosti je propojujícím faktorem mezi značkami MICHELIN a FERRARI.

Mimořádný potenciál pneumatiky MICHELIN Pilot Super Sport, která je navržena pro použití v nejnáročnějších jízdních podmínkách, je založen na znalostech a zkušenostech motorových sportovních týmů Michelinu. Právě převratné technologie, které umožnily Michelinu 13krát v řadě za sebou zvítězit v závodu 24 hodin Le Mans, byly využity také při výrobě pneumatiky MICHELIN Pilot Super Sport s cílem zajistit řidičům jedinečné potěšení z jízdy.

Nejnovější pneumatika z dílny MICHELIN v sobě kombinuje tři moderní technologie, které zaručují dlouhou životnost, bezpečnost a sportovní zážitek z jízdy. Jedná se o pás z vlákna Twaron®, běhounového pásu Bi-Compound a Variable Contact Patch 2.0. Dvě z těchto technologií byly vyvinuty právě pro pneumatiky používané na 24 hodin Le Mans.

Přední a zadní pneumatiky mají rozdílnou velikost: pro přední nápravu to je rozměr 245/35 ZR 20 a 295/45 ZR 20 pro zadní.

Po voze FERRARI GTO se jedná o další vůz z dílny vzpýnajícího se hřebce, který využije nejnovější poznatky z výroby pneumatik MICHELIN a know-how francouzského výrobce.

Zdroj: michelin.cz.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!