Bridgestone zve do Brna na závod Bridgestone Bikers Cup

2. května 2011, 0:00

Druhý letošní závod amatérských motocyklových závodníků českého seriálu Bridgestone Bikers Cup se koná 6.5. na Masarykově okruhu v Brně a nebude na něm chybět ani Pepa „Sršeň“ Šiler, který již vyzkoušel nové pneumatiky Bridgestone Battlax Racing R10.

Po zahájení nové sezony na okruhu v Mostě, které se konalo 18. dubna, je závod v Brně druhým podnikem letošního seriálu amatérských závodů Bridgestone Bikers Cup pořádaných společností Racetrack service. Seriál se jede v kategoriích Supersport, Superbike a Naked a Bridgestone je sponzorem a oficiálním dodavatelem pneumatik.

Podle známého motocyklového testovacího jezdce, kaskadéra a trenéra jízdy na motocyklech Pepy „Sršně“ Šilera se mají závodníci i diváci rozhodně na co těšit. „Nedávno jsem poprvé vyzkoušel nové pneumatiky Bridgestone Battlax Racing R10 a musím říci, že mě nadchly. Lepší pneumatiky jsem na svém stroji ještě neměl. Perfektní ovladatelnost, vynikající přilnavost, naprosto předvídatelné chování a skvělá zpětná vazba – co víc si může náročný jezdec přát?“ chválí pneumatiky Bridgestone známý motocyklový „kouzelník“.

 

Uznání od Pepy Sršně má obrovskou váhu. Klatovský rodák patří totiž mezi žijící ikony (nejen) české motocyklové scény. Proslavil se neuvěřitelnými kaskadérskými kousky a několika světovými rekordy, které svědčí o dokonalém zvládnutí jízdy v jedné stopě. Sršňovy neocenitelné rady mohou získat jak absolventi jeho unikátní Motoškoly v provozu, tak i účastníci akcí pořádaných společností Racetrack service.

Na brněnském okruhu budou v pátek 6. května 2011 na programu volné jízdy, závody včetně Bridgestone Bikers Cupu a okruhová škola jízdy pod vedením zkušených instruktorů v čele s Pepou „Sršněm“ Šilerem. Další akce jsou na programu v Mostě (6.-7.6.), na Hungaroringu (24.-26.6.), v Brně (27.-31.7.) a v Mostě (12.-15.8.). Závěrečný závod včetně tříhodinového závodu Endurance a vyhlášení celkových výsledků jednotlivých Cupů se uskuteční v Brně 26. až 28. srpna 2011. Více informací naleznete na internetové adrese www.racetrack.cz.

Bridgestone je dlouhodobě úspěšným oficiálním dodavatelem pneumatik pro mistrovství světa FIM MotoGP a podpora amatérských závodů, jako je český Bridgestone Bikers Cup, je zcela přirozenou součástí firemní strategie. Účastníci Bridgestone Bikers Cupu mají nyní jedinečnou příležitost přesvědčit se o vynikajících vlastnostech letošní novinky značky Bridgestone, závodní radiální pneumatiky Battlax Racing R10 pro produkční motocykly, která byla uvedena do prodeje na jaře.

Pneumatika Battlax Racing R10 nabízí díky svému novému profilu, struktuře a směsi lepší ovladatelnost a rychlejší časy na kolo, což ocení jak jezdci v závodech produkčních motocyklů, tak i majitelé vysoce výkonných supersportovních motocyklů, kteří rádi jezdí na závodních okruzích. Nová pneumatika poskytuje vynikající výkon na suchu společně s výbornou ovladatelností, přičemž vývoj zohlednil také specifické potřeby evropského trhu.

Díky novému dezénu a ideálnímu vzájemnému sladění směsi a struktury se pneumatika rychleji ohřívá na provozní teplotu. Pro jezdce je výhodou i větší svoboda ve volbě stopy při průjezdu zatáčkou. Lepší jízdní vlastnosti, předvídatelné chování a jasná zpětná vazba umožní zkušeným jezdcům i začátečníkům zlepšit své výsledky a časy na kolo.

Motocyklisté si mohou pořídit pneumatiky Battlax Racing R10 v jedné velikosti pro přední kolo a ve dvou velikostech pro zadní kolo. Pro přední pneumatiku je k dispozici jedna střední směs, zatímco pro každý rozměr zadní pneumatiky budou mít zákazníci na výběr dvě směsi, tvrdou nebo střední.

 


 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!