Pneumatiky MICHELIN ENERGY™ Saver tvoří výbavu nového OPELu Ampera

29. září 2011, 0:00

Nový elektrický vůz OPEL Ampera bude vybaven energeticky úspornými pneumatikami Michelin, které sami o sobě zvyšují dojezdové možnosti tohoto vozidla.

Nejnovější generace pneumatik MICHELIN ENERGY™ Saver bude součástí výbavy všech verzí vozů Opel Ampera. A protože hlavním posláním tohoto vozidla je snižovat emise CO2, přispívají i pneumatiky Michelin k větší šetrnosti vozidla k životnímu prostředí.

Pneumatiky MICHELIN ENERGY™ Saver mají kromě toho ještě 2 další vlastnosti, které jsou velmi důležité pro řidiče nového vozu Opel Ampera – jsou bezpečnější a mají delší životnost.

Posledně zmiňovaná vlastnost pneumatik Michelin tak pomáhá snižovat dopad silniční dopravy na životní prostředí, protože pneumatika zkrátka vydrží déle. Tím pádem je spotřebováno méně nerostných surovin potřebných k najetí určitého počtu kilometrů a je také třeba sešrotovat méně pneumatik, které již dosloužily.

Lepší energetická účinnost, bezpečnost a nízké náklady spojené s provozem a vlastnictvím pneumatik byly také prioritami pro vývojové a výzkumné týmy Opelu při vývoji nového vozu Ampera. Proto výrobce pneumatik a automobilů spolupracují. Michelin se zapojil do inovačního programu Opelu již od počátku a sestavil pro projekt Ampera velmi oddaný technický tým.

Mezi další příklady dobré praxe patří modely ecoFLEX Opel, které jsou primárně vybavovány pneumatikami s označením GREEN X na svých bočnicích. Od roku 1992 označuje Michelin značkou GREEN X všechny své pneumatiky, které v sobě obsahují technologie zaměřené na snižování spotřeby paliva. V minulosti byly pneumatikami Michelin vybaveny modely vozů Opel Insignia ecoFLEX a Astra ecoFLEX, v současné době pak verze modelů Corsa a Meriva ecoFLEX. Tyto pneumatiky jsou zárukou vysokého výkonu těchto vozů.

Inženýři Michelinu pro dosažení těchto výsledků prováděli výzkum ve všech oblastech designu, od zlepšování celkové konstrukce pneumatiky a snížení její hmotnosti až po zlepšení jejího materiálového složení a výrobní procesy. Michelin si stanovil dva cíle:
navrhnout a vyrobit pneumatiky, které odpovídají vysokým technickým očekáváním zákazníků z řad výrobců automobilů. 

Bližší pohled na řadu pneumatik MICHELIN ENERGY™ Saver:
Bezpečnější, nákladově účinnější pneumatiky, které vydrží déle Protože u automobilů poháněných motory s vnitřním spalováním se pneumatiky skrývají za jednou z pěti spotřebovaných nádrží a u nákladních vozidel dokonce za jednou ze tří, je cílem Michelinu navrhnout takové pneumatiky, které pomohou snížit spotřebu paliva a zachovají si své skvělé vlastnosti v oblasti bezpečnosti a dlouhé životnosti.

V době, kdy má energetická účinnost nejvyšší prioritu, si výrobci automobilů rychle uvědomili 3 mimořádné vlastnosti pneumatik – úsporu paliva, bezpečnost a dlouhou životnost. Proto byla pneumatika MICHELIN ENERGY™ Saver certifikována za svou téměř tříletou existenci na trhu pro použití na více než 150 vozidlech vyráběných předními výrobci automobilů. Jedná se o bezprecedentní výsledek vhledem k tomu, že pneumatiky bývají za stejnou dobu obvykle certifikovány pro 60 až 120 vozidel.

Od roku 1992 vyvinul Michelin již čtvrtou generaci energeticky úsporných pneumatik pro automobily a třetí generaci pro nákladní automobily. Společně tyto pneumatiky snížily na celém světě spotřebu paliva o více než 14 miliard litrů a emise CO2 o 35 milionů tun.

Pneumatiky Michelin se budou i nadále zlepšovat. Budoucí generace pneumatik Michelin s označením GREEN X – které je zobrazováno na bočnicích dnešních pneumatik – bude k pohybu dopředu potřebovat ještě méně paliva.

Mnoho technických partnerství Michelinu s výrobci automobilů včetně Opelu a Citroënu odráží tento závazek trvale inovovat a přináší skutečné výsledky. Výrobce pneumatik a automobilů spojují své inovační schopnosti a vyvíjejí pneumatiky, které nabízejí efektivní silniční řešení.

 

Zdroj: michelin.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!