Auto Bild udělil pneumatice Blizzak LM-32 hodnocení „příkladná“

14. října 2011, 0:00

Pneumatika Bridgestone Blizzak LM-32 získala od časopisu Auto Bild v odborném testu zimních pneumatik hodnocení „příkladná“. Na zasněžených jezerech v severním Švédsku bylo srovnáváno dvanáct pneumatik rozměru 225/45 R 17.

Pneumatiky musely demonstrovat své schopnosti v disciplínách brzdění a ovladatelnosti na sněhu, mokru a suchu. Kromě toho byl záběr letošního testu rozšířen o kategorii „náklady“, v níž byla hodnocena životnost pneumatik, jejich valivý odpor a poměr ceny a životnosti, tedy náklady na 1000 ujetých kilometrů.

„Přesvědčivý všestranný talent s velmi dobrou trakcí na sněhu“ (Auto Bild)

Auto Bild udělil hodnocení „příkladná“ pouze dvěma značkám. Podle zkušebních řidičů zanechaly pneumatiky Blizzak LM-32 mimořádně přesvědčivý dojem díky „vyváženým vlastnostem s precizním řízením na suchu a mokru“. Auto Bild považuje pneumatiku Blizzak LM-32 za „přesvědčivý všestranný talent s velmi dobrou trakcí na sněhu“. Zástupce značky Bridgestone dosáhl navíc dobrého výsledku, i co se týče valivého odporu. Druhá nejnižší hodnota valivého odporu v testu přispívá k nižší spotřebě paliva a pneumatiku Blizzak LM-32 katapultovala na stupně vítězů. Pozoruhodný je také nejlepší možný výsledek v oblasti trakce na sněhu. Vůz se zimními pneumatikami Bridgestone Blizzak LM-32 zvládne díky jejich vynikající trakci bez problémů i výjezd do svahu pokrytého kluzkým uježděným sněhem.

 

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!