Bridgestone buduje v čínském Wu-chanu závod na výrobu polyuretanové pěny pro sedadla do auto

16. října 2011, 0:00

Bridgestone oznámil, že učinil rozhodnutí vybudovat nový závod na výrobu polyuretanové pěny pro sedadla do automobilů. Nový závod bude postaven ve Wu-chanu (dále závod Wu-chan) v čínské provincii Chu-pej.

Závod Wu-chan bude provozovat společnost Bridgestone (Wuhan) Chemical Products Co., Ltd., která byla založena v prosinci 2010.

V současnosti probíhají přípravy na zahájení hromadné výroby těchto produktů v dubnu 2012. Společnost investuje 11 milionů USD (cca 208 milionů Kč) do výstavby závodu, instalace výrobního zařízení a zahájení výroby. Závod Wu-chan bude mít roční kapacitu výroby 300 000 sad pro automobily.

Závod Wu-chan bude druhým závodem Bridgestone na výrobu polyuretanové pěny pro sedadla do automobilů v Číně. Společnost již v Číně provozuje závod Kanton se stejně zaměřenou produkcí. Očekává se, že poptávka po automobilech v Číně ve středním a dlouhodobém horizontu nadále poroste a s tím se bude zvyšovat i poptávka po polyuretanové pěně pro sedadla do automobilů.

Posílením vlastního dodavatelského řetězce v Číně vylepšuje Bridgestone svou schopnost zajišťovat rychlé dodávky těchto vysoce kvalitních produktů na rostoucím trhu.

Základní informace o závodu Wu-chan:
1. Poloha: město Wu-chan, provincie Chu-pej, Čína (cca 700 km západně od Šanghaje)
2. Název společnosti: Bridgestone (Wuhan) Chemical Products Co., Ltd.
3. Ředitel: Takashi Niimi
4. Majitel: Bridgestone Corporation – 100 % (nepřímá investice)
5. Areál závodu: cca 20 000 m2
6. Produkty: polyuretanová pěna pro sedadla do automobilů
7. Zahájení výroby: duben 2012 (plán)
8. Počet zaměstnanců: 80 (plán pro konec dubna 2012)

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!