Michelin Primacy 3: Bezpečnost silou 3D

31. října 2011, 0:00

Michelin premiérově představuje svou novou pneumatiku MICHELIN Primacy 3, které bude dostupná jako pneumatika na výměnu na evropských trzích od února 2012. Tato pneumatika otevírá zcela novou éru bezpečnosti silničního provozu. 

V porovnání se 4 hlavními konkurenty značky nabízí pneumatika MICHELIN Primacy 3 nejlepší přilnavost k povrchu při brzdění na mokrém povrchu a při zatáčení na mokrých silnicích. Tento fakt potvrdily testy provedené v loňském únoru nezávislou organizací TÜV SÜD Automotive. Jedním z příkladů toho, jak pneumatika přilne k povrchu, je fakt, že při rychlosti 100 km/hod. má pneumatika
MICHELIN Primacy 3 na mokrém povrchu o 2,2 metru kratší brzdnou vzdálenost než její hlavní konkurenti.

Jméno nové pneumatiky je odrazem jejích vlastností: MICHELIN Primacy 3 zlepšuje bezpečnost ve třech základních oblastech. A stejně jako všechny ostatní pneumatiky MICHELIN nabízí také dlouhou životnost a zároveň snižuje spotřebu paliva – v tomto případě o celkem 70 litrů v průběhu celé doby své pneumatiky.

Pro dosažení takovýchto vyvážených vlastností využil Michelin inovační vývojový proces, jehož součástí je skutečně hluboké pochopení dopravních nehod a jejich příčin vývojovými a výzkumnými týmy Michelinu.

Proč právě bezpečnost? Protože podle průzkumu z roku 2010, který provedla v 5 zemích (Francie, Německo, Itálie, Španělsko, a Spojené království) společnost GFK, je bezpečnost tím, co spotřebitelé od pneumatiky nejvíce očekávají. 

Skutečnost, že je bezpečnost hlavní prioritou, není překvapující. Nicméně analýzy chování poskytly také dodatečné informace.

Nebezpečí na cestě se často objevují v nejméně očekávaných okamžicích.
– Kolik lidí například ví, že se 70% dopravních nehod stane na suché silnici?
– Kdo si je vědom toho, že se 60% nehod stane ve městě při nízké rychlosti?

Tyto dvě statistiky,které popírají představy, které jsou pevně zakotveny v myslích lidí dokazují, že je třeba se podívat novýma očima „accidentology“ – výzkum dopravních nehod. Právě vyvrácením zažitých představ může Michelin nabídnout smysluplná řešení a znovu ta stvrdit svůj závazek zlepšovat bezpečnost silničního provozu a všech jejích účastníků.

Michelin má v úmyslu snížit frekvenci dopravních nehod tím, že se zaměří na silniční dopravní nehody ze 3 různých úhlů:
1) Michelin pracuje na tom aby se zlepšilo pochopení příčin dopravních nehod.
2) U každé pneumatiky, kterou Michelin navrhne, je hlavní prioritou zajistit bezpečnost. To je jejím hlavním úkolem. Skupina je nejen schopna shromažďovat informace o dopravních rizicích, ale její výzkumné a vývojové týmy jsou schopné také schopny srovnávat data. Proto je Michelin schopen vyvíjet pneumatiky, které skvěle reagují na kritické situace, se kterými se řidiči setkávají a reaguje tak na základní nároky motoristů z celého světa. Nová pneumatika MICHELIN Primacy 3 byla navržena právě v souladu s touto strategií.
3) Michelin pomáhá měnit chování uživatelů silnic. Skupina připravuje programy, které zvyšují povědomí uživatelů o významu správného tlaku v pneumatikách. Mimo to instaluje také zařízení umožňující pneumatiku správně a jednoduše dohustit. Pumpy Panáčka Michelina jsou proto umístěny jak v menších obcích, tak podél dálnic, aby si řidiči mohli zdarma zkontrolovat orientovaných na vlády různých zemí a spolupracuje s veřejnými institucemi i soukromými organizacemi.

 

Zdroj: michelin.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!