Pneumatika Nokian WR D3 je vítězem v poměru kvalita-cena

10. listopadu 2011, 0:00

Nová zimní pneumatika Nokian WR D3 vychází z testů zimních pneumatik uskutečněných renomovanými německými automobilovými časopisy Auto motor und sport a Auto Zeitung v roce 2011 jako „velmi doporučovaná“.

Tato pneumatika jednoznačně zvítězila v testování jízdních vlastností na sněhu, a přitom je nejlepší i na suchém povrchu. Časopis Auto motor und sport oceňuje její „ve srovnání s konkurenčními pneumatikami nejlepší jízdní vlastnosti v zimních podmínkách, stejně jako dobré chování na suchém povrchu“. Maximální počet získaných bodů, nejkratší brzdná dráha, nejrychlejší jízdní čas a nejsilnější záběr na sněhu: pneumatika Nokian WR D3 je se svou nejnižší cenou (112 eur) mezi ostatními prémiovými zimními pneumatikami (průměrně 133 eur) vítězem v poměru kvalita-cena.

Díky svým vynikajícím výsledkům pneumatika Nokian WR D3 jednoznačně zvítězila v testech jízdních vlastností na sněhu: v testech časopisu Auto motor und sport získala 100 bodů z celkového počtu 100 bodů, časopis Auto Zeitung ji ohodnotil 142 body z celkového počtu 150 bodů.

„Nadstandardní výkony na sněhu, to je devíza pneumatiky Nokian WR D3,“ shrnuje její vlastnosti časopis Auto Zeitung. „Nová pneumatika Nokian WR D3 hraje mezi testovanými pneumatikami prim. Z jejích výkonů je dobře patrné, odkud pochází: soupeři nemají proti finské soutěžící žádnou šanci. Ve čtyřech z pěti testů získala pneumatika Nokian plný počet bodů. … Na zasněženém povrchu je nová pneumatika WR D3 bezkonkurenční. I v extrémních podmínkách vyniká svými výkony a nadstandardní přilnavostí. … Silnou stránku pneumatiky Nokian představuje rovněž její rychlost a vysoká jízdní bezpečnost na mokrém povrchu. … Finská pneumatika překvapuje svými vynikajícími brzdnými vlastnostmi i na suchém povrchu…“

Nejkratší brzdná dráha, nejrychlejší jízdní čas, nejlepší záběr na sněhu mezi všemi testovanými pneumatikami a nejrychlejší čas na suchém povrchu, to jsou výsledky, které dokazují její vynikající výkony. Druhý nejnižší valivý odpor a s ním spojená druhá nejnižší spotřeba paliva spolu s druhou nejnižší mírou hlučnosti ukazují ohleduplnost pneumatiky WR D3 k životnímu prostředí.

„Dosáhnout v testech nejvyššího počtu bodů znamená prokázat ideální výsledky ve všech jízdních podmínkách,“ vysvětluje časopis Auto motor und sport, „popřípadě být natolik silný v jedné oblasti, že se v rámci bodovacího systému vyrovnají drobné slabé stránky. Takovým příkladem je nová finská pneumatika Nokian Nokian WR D3, která kvůli slabším výsledkům v odolnosti vůči vzniku aquaplaningu získala nižší hodnocení za jízdní vlastnosti na mokru, ale stala se referenční pneumatikou z hlediska jízdních vlastností na sněhu díky nejkratší brzdné dráze, nejlepšímu záběru a vynikající jízdní stabilitě: 100 bodů z celkového počtu 100 bodů pro pneumatiku Nokian, která vynikla nejen nejrychlejším časem při jízdě na zasněženém povrchu, ale zároveň jízdními výkony i přesnými reakcemi na řízení.“

Německý autoklub ADAC oceňuje silné stránky pneumatiky Nokian vysokou známkou 1,8 za chování na suchu a 1,6 za jízdní stabilitu. Dobrými známkami 2,1 za chování na sněhu a 2,3 za chování na ledu vyzdvihuje její jízdní vlastnosti i vysokou bezpečnost. Její ohleduplnost vůči životnímu prostředí dokazuje zelená známka 2 symbolizující míru její spotřeby paliva a opotřebení. V německém hodnoticím systému přitom platí, že známka 1 je nejvyšší, zatímco známka 6 nejnižší.

Odolná pneumatika Nokian WR D3 je určena pro středně velká a malá rodinná vozidla a pro řidiče, kteří upřednostňují bezpečnou a ekonomickou jízdu. Tato pneumatika je ovšem vhodná i pro větší a výkonnější vozidla, která vyžadují přesnou odezvu pneumatik i při vyšších rychlostech.

Pneumatiky Nokian WR jsou dostupné v široké škále rozměrů od 13” do 20” a rychlostních indexů T až W (190-270 km/h). Tyto nové zimní pneumatiky určené především pro středoevropský trh jsou již k dispozici v maloobchodním prodeji.
U místních prodejců pneumatik jsou pneumatiky Nokian výhodné i v montáži na ráfcích.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!