Bridgestone podporuje české sjezdové lyžaře

17. ledna 2012, 0:00

Společnost Bridgestone ČR se stala novým partnerem reprezentace České republiky v alpském lyžování. Bridgestone zároveň zajišťuje dodávky pneumatik pro vozový park Svazu lyžařů České republiky a českého reprezentačního týmu.

„Bridgestone rozšířil řady našich partnerů jako na zavolanou. Kvalitní zimní pneumatiky jsou zejména v horských oblastech, v nichž se pravidelné pohybujeme, mimořádně důležitou výbavou našich vozů. Pneumatiky Bridgestone prokázaly již během prvních měsíců letošní sezony své vynikající kvality i v těch nejnáročnějších podmínkách,“ říká prezident SLČR Lukáš Sobotka.

„Pro Bridgestone je podpora českého lyžování nejen otázkou prestiže, ale i skvělou příležitostí k prokázání mimořádných vlastností našich produktů v praktickém provozu na zasněžených i zledovatělých cestách evropských hor,“ říká Jaroslav Třetina, marketingový manager společnosti Bridgestone ČR. „Zároveň jsme se dohodli na spolupráci s Ondřejem Bankem, jemuž držíme ze všech sil palce, aby navzdory současným peripetiím způsobeným tajemnou nemocí potvrdil v příští sezoně opět své dosavadní postavení dlouhodobě nejúspěšnějšího českého reprezentanta v alpském lyžování.“

Ondřej Bank, nová tvář značky Bridgestone na českém trhu, byl totiž donucen předčasně ukončit své účinkování v letošní sezóně poté, co do ní málem ani nenastoupil, protože kvůli zákeřnému viru nemohl absolvovat kompletní přípravu. Výsledný nedostatek fyzické kondice, který se v prvních závodech letošní sezony naplno projevil, přinutil zaníceného bojovníka složit zbraně a šetřit body získané v úspěšném minulém ročníku pro příští sezonu. Ondřej zahájí přípravu na další sezonu již v únoru a nově získaný čas se mu bude hodit na testování nových závodních lyží. V nové sezoně čeká totiž na lyžaře velká změna v parametrech lyží na obří slalom podle nových pravidel FIS.

Ondrovou specialitou jsou kombinované závody, v nichž dosáhl zatím nejlepších výsledků. Mezi ně řadí mimo jiné 5. místo na mistrovství světa v Ga-Pa v roce 2011 nebo 7. místo na zimní olympiádě ve Vancouveru v roce 2010. Ve Světovém poháru dojel Ondřej, který se ve svém volném čase s oblibou věnuje různým adrenalinovým sportům, ale také golfu, nejlépe třetí v superkombinaci v Beaver Creeku v roce 2007 a loni pátý v obřím slalomu v Alta Badia.

Ondřej Bank je od roku 1998 je stabilním členem mužského A-týmu české reprezentace, do něhož patří také Kryštof Krýzl, Filip Trejbal, Martin Vráblík a Adam Zika. V kategorii žen reprezentují české barvy v alpském lyžování Šárka Záhrobská, Eva Kurfürstová, Klára Křížová, Kateřina Pauláthová a Michaela Smutná. České reprezentaci se daří v posledních letech dosahovat skvělých sportovních výsledků. Například v roce 2010 zvítězil český tým ve složení Záhrobská, Hrstková, Bank a Krýzl ve finále Světového poháru národních týmů v Garmisch-Partenkirchenu.

Svaz lyžařů ČR (SLČR) je zájmové sdružení občanů ČR s vlastní právní subjektivitou. Jako vrcholná organizace lyžařského sportu v České republice je členem ČSTV, Českého olympijského výboru a Mezinárodní lyžařské federace (FIS). Základním posláním Svazu lyžařů ČR je široká podpora rozvoje lyžování, lyžařského sportu, vrcholového lyžování a sportovní reprezentace České republiky.

Svaz lyžařů ČR je nejstarším národním lyžařským svazem na světě. V roce 2003 oslavil 100 let od svého vzniku. Byl založen 21. 11. 1903 v Jablonci nad Jizerou na setkání tří zástupců prvních lyžařských klubů na našem území a byl nazván Svaz lyžařů Království českého. Současný Svaz lyžařů ČR má osm odborných úseků: Akrobatické lyžování, Alpské disciplíny, Skok na lyžích, Běh na lyžích, Lyžování na trávě, Severská kombinace, Skok na lyžích, Snowboarding a Základní lyžování. V současné době sdružuje SLČR více než 14 000 aktivních členů a počet lyžující veřejnosti v České republice přesahuje dva miliony osob.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!