Hankook Tire překonává rekord v globálním prodeji

30. ledna 2012, 0:00

Společnost Hankook Tire dnes oznámila své finanční výsledky za účetní rok 2011, během kterého zaznamenala rekordní výsledky v globálním prodeji ve výši celkem 6,484 triliónů KRW a dosáhla tím provozního zisku ve výši 566,3 miliard KRW.

Společnost Hankook Tire opět zaznamenala dvoučíselný procentuální nárůst obratu a tak předčila svůj roční cíl, stanovený počátkem 2011. V porovnání s předchozím účetním rokem, společnost tento rok zakončila s růstem obratu vyšším o 20,9%, zatímco ohledně provozního zisku bylo zaznamenáno spíše mezního zpomalení v důsledku značného růstu cen za importované suroviny.

Navzdory celosvětovému zhoršení ekonomické situace společnost Hankook Tire opět zaznamenává doposud nevídaný růst na trzích vyspělých zemí v Evropě o 41% a o 34% v Severní Americe. Následuje růst i v dalších zemích např.: 20% v Asii a Pacifiku, jakož i v Latinské Americe.

Poptávka po Hankook UHP (Ultra High Performance) pneumatikách sále narůstá a hraje rozhodující roli v dosažení strmého zrychleného růstu prodeje v sektoru prémiových pneumatik. Svůj značný přínos k této skutečnosti má také neustálé rozšiřování portfolia pneumatik, kdy se jedná o klíčový indikátor vnímané hodnoty značky a důvěry zákazníků vložené do kvalitních produktů společnosti Hankook Tire.

Evropa jednoznačně vedla přede všemi ostatními trhy v prodeji UHP pneumatik a v porovnání s loňským rokem tento účetní rok uzavřela s růstem o 59%, zatímco prodej UHP pneumatik na trzích Severní Ameriky vzrostl o 27% a Asie s Pacifikem o 15%. Dodávky pneumatik typu OE (jako originální díly) vybraným výrobcům k montáži během výroby nových automobilů přímo ve výrobním závodě zaznamenaly drastický růst o 52%, přičemž prodej UHP pneumatik vzrost téměř o dvojnásobek na 92% v porovnání s výsledky dosažených v loňském roce.

„Navzdory nejisté globální ekonomické situaci a strmému růstu cen za suroviny, jsme mohli nadále v roce 2011 dosáhnout doposud nevídaného růstu prodeje tím, že jsme našimi prioritami neúprosně stanovili výrobu našich produktů s nejvyšším stupněm kvality, dle nejmodernějších technologií.“, říká pan Seung Hwa Suh, Vice-předseda představenstva a CEO společnosti Hankook Tire. Dodává: „Budeme pokračovat výrobou nejlepších produktů a poskytováním dokonalých služeb, zatímco neustále pracujeme na rozvoji udržitelné korporátní kultury za účelem posílení vedoucí globální pozice společnosti Hankook Tire.“

 

Konsolidovaný zisk za rok 2011 (pouze prodej pneumatik)

jednotka (miliarda KRW)

2010

2011

2010/11

Prodej

5,3639

6,4844

20,9%

Provozní zisk

620,9

566,3

-8,8%

jednotka (milion USD)

2010

2011

Prodej

4,639

5,851

Provozní zisk

536

511

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!