Národní automobilové šampionáty Clio Cup se budou jezdit na pneumatikách Dunlop

15. února 2012, 0:00

Pneumatiky značky Dunlop byly vybrány společností Renault Sport Technologies za oficiální pneumatiky sedmi evropských národních šampionátů Clio Cup.

Na pneumatikách Dunlop Sport Maxx budou o vítězství bojovat závodní automobily Renault Clio s výkonem 208 koní, za jejichž volantem bude možné spatřit zkušené řidiče i mladé talentované nováčky. Tyto souboje nabízejí vzrušující podívanou tisícovkám diváků v místech konání závodů i u televizních obrazovek.

Od této sezony dodává Dunlop pneumatiky do národních šampionátů ve Španělsku, Itálii, Nizozemsku, Francii, Švédsku a také do série závodů Bohemia Championship, z nichž jeden podnik se koná na začátku září v severočeském Mostě a další se jedou na okruzích v Německu, v Rakousku a na Slovensku.

Závodní pneumatiky Dunlop Sport Maxx o rozměru 205/620 R17 již prokázaly svou odolnost, ovladatelnost a výkonnost při nizozemské sérii závodů Clio Cup. Dunlop bude nabízet profesionální servisní a podpůrné služby v každém závodě ze zmíněných národních šampionátů Clio Cup.

„Dunlop pojí s Renaultem dlouhodobá spolupráce na projektech z oblasti motoristického sportu i osobních automobilů. Pneumatiky Dunlop Sport Maxx, které jsou určeny mimo jiné na oceněný vůz Megane Renault Sport 250, se nyní stávají partnerem poháru Clio Cup, jenž je mezi fanoušky i samotnými závodníky zavedený jako jedna z nejoblíbenějších evropských sérií automobilových závodů,“ uvedl Jean-Felix Bazelin, General Manager, Dunlop Motorsport.

Jean-Pascal Dauce, Motorsport Director of Renault Sport Technologies, dodává: „Dunlop je proslulý jako jeden z nejúspěšnějších výrobců pneumatik pro závodní automobily a automobily třídy GT. Jsme tedy velmi potěšeni, že můžeme být partnery výrobce pneumatik, který má za sebou prokazatelné úspěchy a velké zkušenosti s dodáváním pneumatik do automobilových závodů".

Dunlop je oficiálním partnerem prestižních závodů automobilů jako jsou International GT Open, British Touring Car Championship, Dutch Supercar Championship a 24 hodinové závody v Dubaji, Barceloně a Silverstone. Pneumatiky Dunlop rovněž používají vítězové americké série Le Mans kategorie LMP1 a GT a vítězové mezinárodního šampionátu Le Mans Challange LMP2 za rok 2011.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!