Společnosti Michelin a Lapierre podepsaly dohodu o partnertsví

16. února 2012, 0:00

Smlouvu o dodávce pneumatik pro cyklistický tým “Team Lapierre International”, podepsaly společnosti Michelin a Lapierre.

Podpis je vyústěním dlouhodobé spolupráce mezi těmito značkami, které nejen sdílejí stejné vize v oblasti sportu, ale rovněž neustále investují do inovací. Pro roky 2012 a 2013 bude Michelin exklusivním dodavatelem závodních pneumatik pro horská kola pro značku Lapierre.

“Jedním z důvodů pro výběr Michelinu jako partnera pro náš tým je i jejich dlouhodobé zapojení do soutěží té nejvyšší kategorie v disciplínách pro horská kola,” konstatuje Gilles Lapierre, Chairman a Chief Executive Officer u Cycles Lapierre. “Potřebujeme partnera, který je schopný pochopit naše požadavky a potřeby a tím dosáhnout nejvyšších met. Nové pneumatiky, které nás budou provázet v následujících sezónach byly vyzkoušeny v několika zátěžových testech a jejich výsledky byly velmi uspokojivé.”

Spolupráce umožní oběma společnostem pracovat dohromady na rozvojových projektech v oblasti horských kol. Michelin získá možnost využít profesionální jezdce stáje Lappierre pro testování svých produktů v extrémních situacích, testech i v rámci Světového poháru. Michelin spolupracuje zejména s Nicolas Vouillozem, který má na starosti testování výrobků.

Michelin poskytne týmu “Team Lapierre International” tyto pneumatiky – MICHELIN Wild Grip’R2, MICHELIN Wild Race’R2 a Wild Race’R2 Ultimate. Nové dezény v kombinaci se směsí Gum-X Series umožní týmu získat maximum z jejich strojů v rámci závodní sezóny.

Obutí MICHELIN Wild Grip’R 2 je novou pneumatikou pro různé povrchy a použití. Od cross-country až po enduro/all-mountain ježdění. Díky nové dvousložkové směsi Gum-X Series a modernímu dezénu, lze dosáhnout optimálního záběru v jakémkoliv prostředí.

Pneumatika MICHELIN Wild Race’R2 je navržena pro jízdu do náročných podmínek. Kombinuje v sobě výkon, záběr a odolnost proti propíchnutí, to vše ve velmi lehké pneumatice. MICHELIN Wild Race’R2 Ultimate vážící pouze 415 gramů nabízí výjimečný výkon pro závody na suchém a kamenitém povrchu. Tyto tři pneumatiky používané týmem “Team Lapierre International” byly uvedeny na trh v lednu 2012.

Zdroj: michelin.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!