Michelin: Michel Rollier oznamuje, že Jean-Dominique Senard se stane na příští výroční schůzi

21. února 2012, 0:00

Michel Rollier, Managing General Partner a předseda správní rady Michelinu oznámil, že na výroční schůzi akcionářů 11.května letošního roku doporučí akcionářům, aby přijali k tomu dni jeho rezignaci.

Pokud budou akcionáři souhlasit, stane se Jean-Dominique Senard, který byl zvolen Non-General Managing Partnerem v květnu 2007 a Managing General Partnerem loni v květnu, předsedou správní rady a nástupcem pana Rolliera s účinností od 11.května 2012.

V únoru 2011 oznámil pan Rollier svůj úmysl nedokončit své funkční období, které podle předpisů končí po dosažení věku 72 let. Na výroční schůzi akcionářů v roce 2011 navrhl, aby akcionáři, kteří s ním souhlasili, zvolili pana Senarda Managing General Partnerem, který se posléze stane jeho nástupcem. Současně také došlo k úpravě systému řízení společnosti, aby bylo možné vše připravit právě pro nástupce pana Rolliera.

“Jean-Dominique Senard byl loni v květnu zvolen Managing General Partnerem a od té doby jsme spolupracovali na přípravě předání mé funkce.Tento proces je nyní ukončen a nadešla doba, abych mu předal vládu. Michelin je v dobré kondici a usilovně pracuje na řešení problémů, které jsou spojené s naší novou fází asertivního růstu, který nastal v roce 2011. Vím, že Jean-Dominique bude skvělým předsedou a že bude i nadále pyšně reprezentovat hodnoty a ambice Michelinu. Má mou plnou a absolutní důvěru.”

Michel Rollier nastoupil do Michelinu v roce 1996 jako Chief Legal Officer a ředitel finančních operací poté, co ukončil svou dlouholetou kariéru v International Paper Group.

Ve druhé polovině roku 1999 se stal členem Executive Council Skupiny zodpovědným za právní a finanční oddělení. V květnu 2005 byl zvolen Managing General Partner a samostatným Managing General Partnerem pak o rok později. V květnu 2007 se k němu
přidal Jean-Dominique Senard, který byl v té době Non-General Managing Partnerem a posléze od května 2011 samostatným Managing General Partnerem. Michelu Rollierovi je 67 let.

Nové funkční období pana Senarda, které začne 13.května 2012, bude trvat 4 roky a je možné ho poté obnovit.

Jean-Dominique Senard , který se narodil v roce 1953, byl zodpovědný za finanční a provozní záležitosti ve společnostech Total, Saint-Gobain a posléze v Pechiney, kde působil na pozici předsedy Pechiney SA, člena výkonné komise Alcan Group. V roce 2005 začal působit v Michelinu na pozici Chief Financial Officer a člen Executive Committee, a poté, kdy od května roku 2007 byl Non-General Managing Partnerem, byl na výroční schůzi akcionářů 13. května 2011 zvolen Managing General Partnerem.

Managing Partneři Michelinu, kterými dle zákona musí být jednotlivci a nikoliv právnické osoby, jsou voleni akcionáři. Mohou být buď General Partnery, kteří mají neomezenou právní zodpovědnost za závazky Michelinu nebo Non-General Partnery.

Dozorčí rada Michelinu, jejíž role byla rozšířena díky změně zákonů, byla schválena akcionáři na výroční akcionářské schůzi v květnu 2011. Rada má v současné době 8 členů, kteří jsou voleni na období 4 let.

Členy dozorčí rady v současné době jsou: Eric Bourdonnais de Charbonnière (Chairman), Pat Cox, Barbara Dalibard, Louis Gallois, François Grapotte, Pierre Michelin, Laurence Parisot and Benoît Potier. Všichni jsou ve své pozici nezávislí.

Zdroj: michelin.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!