Nová letní pneumatika Nokian Rotiiva AT nabízí SUV vozům efektivní záběr a vysokou odo

24. února 2012, 0:00

Nová letní pneumatika Nokian Rotiiva AT (all-terrain) nabízí SUV vozům efektivní záběr na silnici i v terénu, je robustní a dlouho vydrží. Tato výkonná off-roadová pneumatika pro SUV/4×4 vozidla zaručuje vynikající jízdní výkony a jedinečnou jízdní stabilitu s vysokou mírou bezpečnosti a jízdního komfortu.

Pneumatika Rotiiva AT disponuje vynikajícími jízdními vlastnostmi na asfaltu a štěrku, ale zároveň i v mírných off-roadových podmínkách. Tato pneumatika pro SUV vozy a lehká nákladní vozidla je na trhu běžně dostupná v široké nabídce rozměrů: 26 rozměrů v rozmezí 15 až 20 palců.

Silná stavba spolu s vyspělou směsí pryže odolnou vůči průpichům a průřezům zajišťují jedinečnou odolnost, a to i pro těžší vozidla v náročných podmínkách. Systém proti zachytávání kamínků zabraňuje , aby se vtlačovaly do běhounu. Tím je pneumatika chráněna před poškozením i při jízdě na nerovném povrchu a prodlužuje se její životnost.

Agresivní dezénový vzorek spolu s širokými leštěnými drážkami zaručují maximální přilnavost a jízdní stabilitu v rychle se měnících letních podmínkách. Díky tomuto unikátnímu dezénu vyniká pneumatika svými samočisticími schopnostmi a efektivním záběrem i na nezpevněném povrchu. Nepřetržitý vývoj obohacuje bohatou řadu pneumatik Nokian pro SUV a 4×4 vozidla o nové produkty. Jedním z nich je i nová pneumatika Nokian Z SUV, která byla v testu terénních pneumatik časopisu Auto Zeitung vyznamenána hodnocením „velice doporučovaná“.

Stabilizátory a 3D lamely zaručují vynikající jízdní stabilitu
Klidnou a plynulou jízdu zajišťují stabilizátory středového žebra, a řidiči tak přinášejí pocit vynikající jízdní stability a pohotových reakcí na jeho pokyny. „3D lamely drží dezénové bloky, které jsou v daném okamžiku v kontaktu s vozovkou, pevně u sebe, a zajišťují tak výbornou jízdní stabilitu. Díky vysoké hustotě lamel, které aktivně blokují pohyb dezénových bloků, nedochází k zbytečnému pohybu lamel, a pneumatika tak může přesněji reagovat na pokyny řízení,“ vysvětluje Juha Pirhonen, manažer vývojového týmu Nokian Tyres.

 

Chlazení žeber v oblasti ramen zvyšuje odolnost pneumatiky Rotiiva AT, která je určena pro obtížně sjízdné typy terénů a rychle se měnící klimatické podmínky. Čím menší zahřívání, tím pomalejší opotřebení, větší jízdní komfort a delší kilometrová životnost.
Unikátní design a indikátor opotřebení pro větší bezpečnost

Řidiči, kteří chtějí vzhled svých pneumatik přizpůsobit svému osobnímu stylu, mají na výběr z různých typů bočnic: robustní design pro off-roadové užití nebo stylovější vzhled pro jízdu na silnici. Indikátor opotřebení zvyšuje bezpečnost a jízdní komfort: řidič má možnost si snadno přečíst zbývající hloubku dezénového vzorku, vyjádřenou v procentech. U místních prodejců pneumatik jsou pneumatiky Nokian výhodné i v montáži na ráfcích.

Nokian Rotiiva AT – spolehlivá odolnost
Stabilní pneumatika s vysokým výkonem na silnici i v terénu.
Agresivní dezén zaručuje vynikající jízdní reakce.
Robustní stavba a běhoun odolný vůči průpichům a průřezům.

Nejvýznamnější inovace
Stabilizátory. Větší jízdní stabilita a přesnější reakce na řízení.
3D lamely. Vyšší jízdní komfort a přilnavost. Větší odolnost. 3D lamely aktivně blokují pohyb dezénových bloků, jež jsou v daném okamžiku v kontaktu s vozovkou, a zabraňují zbytečnému pohybu lamel, čímž zpřesňují reakce pneumatiky na řidičovy pokyny.
Chlazení žeber. Větší odolnost. Chlazení žeber snižuje zahřívání pneumatiky. Čím menší zahřívání, tím pomalejší opotřebení, větší jízdní komfort a delší kilometrová životnost.
Systém proti zachytávání kamínků. Větší bezpečnost, delší životnost. Systém proti zachytávání kamínků se nachází ve spodní části drážek a zabraňuje ostrým kamínkům, aby se vytlačovaly do běhounu. Tím je pneumatika chráněna před poškozením i při jízdě na nerovném povrchu a prodlužuje se její kilometrová životnost.
Indikátor opotřebení DSI. Větší bezpečnost. Čísla na běhounu vás upozorní na zbývající tloušťku dezénového vzorku.

www.nokiantyres.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!