Michelin zvolen pneumatikovým výrobcem roku 2012

27. února 2012, 0:00

Skupina 21 mezinárodně uznávaných odborníků na pneumatiky zvolila za pneumatikového výrobce roku 2012 společnost Michelin. Je to již podruhé, co tento výrobce získal toto ocenění. Slavnostní ceremonial se uskutečnil v německém Kolíně v rámci Tire Technology Expo.

Porotci shrnuly úspěchy Michelinu pro které tuto společnost ocenili do následujících bodů: Pro společnost Michelin to byl velmi činorodý rok, ve kterém se uskutečnilo několik významných investic, společných projektů a výzkumných projektů.

V Severní Americe společnost investovala 200 milionů dolarů do zvýšení kapacity výrobního závodu v Lexingtonu v Severní Karolíně. Následně přidala ještě 50 milionů dolarů na rozšíření závodu Fort Wayne BFGoodrich ve Woodburnu v Indianě.

Michelin se v roce 2011 spojil s Mezinárodní Automobilovou Federací (FIA), aby společně vytvořili projekt pro bezpečnější a udržitelnější technologii v oblasti motorsportu. Spolupráce je založena na třech pilířích: Zlepšení bezpečnosti silničního provozu, vývoj technologií pro motorsport, které jsou ekologičtější, nová řešení, která mají snížít vliv provozu na každodenní život.

V roce 2011 se také Michelin spojil se společností Amyris, Inc., významným hráčem pro oblast obnovitelných paliv a chemikálií. Společně se podílejí na vývoji a uvádění na trh obnovitelného isoprenu. V rámci této spolupráce Amyris a Michelin budou partneři pro vývoj a produkci isoprenu vyrobeného z obnovitelných surovin. Amyris očekává, že začne s prodejem isoprenu v roce 2015 a jeho hlavní použití bude právě při výrobě pneumatik.

Pro budoucnost výzkumu a vývoje je také důležitá investice do výzkumného centra ve francouzském Ladoux. Za 100 milionů EUR firma rozšíří a modernizuje stávající budovy a vytvoří nový moderní komplex, ve kterém bude pracovat 3,300 zaměstnanců. Cílem projektu je sloučit výzkumná pracoviště, laboratoře a kanceláře do jednoho centra a tím zrychlit a zefektivnit stávající procesy výzkumu a vývoje.

Rok 2011 rovněž znamenal návrat Michelin Challenge Bibendum, největší světové akce týkající se udržitelného rozvoje mobility. Jedná se o jediný světový summit, který umožňuje setkání výrobců osobních a nákladních vozidel, akademiků, výrobců součástek a náhradních dílů, veřejných autorit, neziskových organizací a vládních agentur a diskutovat budoucnost dopravy a její vliv na lidské zdraví a ekologický system. Sám Michelin na této akci představil pět novinek, včetně samoopravovací pneumatiky nebo nákladní pneumatiky, která je schopná unést až 5 tun.

 

Zdroj: michelin.cz

 

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!