Bridgestone představí nové produkty a nové technologie na 82. Ženevském autosalonu 2012

1. března 2012, 0:00

Letošní expozici Bridgestone (stánek č. 6352 v hale 6) na Ženevském autosalonu budou dominovat nové produkty a technologie. Mezi inovacemi vystavovanými společností Bridgestone bude nová prémiová cestovní pneumatika Bridgestone Turanza T001, dále koncept pneumatiky pro BMW i, oceněná technologie snímání povrchu vozovky CAIS, revoluční nová technologie tisku na pneumatiky a futuristický koncept „bezvzduchové“ pneumatiky.

Expozice značky Bridgestone na ploše 230 m² bude opět rozdělena do tří zón, které budou ilustrovat směřování produktového vývoje směrem k bezpečnosti, ekologii a budoucnosti.

 

Bezpečnost. Levá strana expozice bude věnována nejvyšší prioritě společnosti Bridgestone – bezpečnosti. Evropskou premiéru zde bude mít zcela nová prémiová cestovní pneumatika Bridgestone Turanza T001 a nebude chybět ani demonstrátor bezpečnosti na mokru. Speciální zimní scéna upoutá pozornost ke dvěma členům velké rodiny pneumatik Blizzak, k pneumatice Blizzak LM-32 pro středoevropské podmínky a k pneumatice Blizzak LM-80 pro vozy SUV a CUV. Hned vedle mohou návštěvníci spatřit, jak může nejnovější technologie pneumatik Run Flat společnosti Bridgestone zachránit motoristy ve svízelné situaci.

Hospodárnost. Na pravé straně stánku představí Bridgestone poslední výsledky svého vývoje v rodině ekologických pneumatik Ecopia: nejnovější pneumatiku EP150 a prototyp pneumatiky Ecopia. Společnost jim bude dělat oblíbené předváděcí „jízdní kolo“, které názorně ukazuje, jak nízký valivý odpor usnadňuje cestování.

Budoucnost. V přední části své expozice představí Bridgestone některé ze svých nejnovějších inovací, které ovlivní podobu pneumatik budoucnosti. Koncept pneumatiky pro BMW i byl společností Bridgestone vyvinut exkluzivně pro nový elektromobil od BMW. Překvapivá technologie tisku na pneumatiky ukazuje, jak lze vyrábět barevné pneumatiky v individuální stylistické úpravě podle vkusu řidičů. Nový systém Bridgestone CAIS (Contact Area Information Sensing) snímá informace z kontaktní plochy mezi pneumatikou a vozovkou, čímž detekuje změny ve stavu povrchu vozovky. Tato inovace získala ocenění „Technologie roku 2012 v oblasti pneumatik“. V neposlední řadě bude velkým lákadlem v expozici značky Bridgestone futuristický koncept „bezvzduchové“ pneumatiky. Ekologičtější pneumatika nenese hmotnost vozidla jako dosud na vrstvě stlačeného vzduchu, nýbrž důmyslným systémem paprsků.

Tisková konference společnosti Bridgestone se uskuteční na jejím stánku v první tiskový den (6. března) ve 14:15 hodin. Bude zde představena nová cestovní pneumatika Turanza T001 zaměřená na splnění požadavků současného trhu a také současné vývojové trendy společnosti Bridgestone například v podobě nové technologie tisku na pneumatiky.
 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!