Divize pneumatik Continental divize hodlá udržet růst i v roce 2012

19. března 2012, 0:00

Firma Continental hodlá využít významný podíl zisku z roku 2011 na financování nových investic v zemích BRIC (Brazílie, Rusko, Indie, Čína). Bude investováno 500 milionů EUR ročně a nové továrny v regionech budou mít na starost primárně místní trhy.

Rok 2011 je považován za úspěšný. "Celkovým prodejem pneumatik ve výši přibližně 8,8 mld. € a provozní zisk ve výši přibližně 1,2 mld. €, jsme dosáhli růstu v náročném prostředí, a je ještě vyšší o 7 než úspěšný výsledek z předchozího roku "- řekl Nikolai Setzer, člen představenstva a generální ředitel Tyru. – "Vzhledem k velmi vysokému finančnímu dopadu Rubber Group – zhruba 1 miliardy €, což bylo spojeno s vyššími cenami komodit, jsme hrdí na náš příspěvek k zisku Continental Corporation, a máme v úmyslu prostředky využít k financování naší růstové strategie" – dodal.

V loňském roce bylo po celém světě prodáno asi 124 milionů pneumatik pro osobní automobily a lehká užitková vozidla a 7 milionů pneumatik pro nákladní. Na konci prosince 2011 bylo zaměstnáno 41.135 zaměstnanců po celém světě ve 22 centrech pro výrobu a vývoj. I přes očekávané zpomalení výroby motorových vozidel v klíčové oblasti prodeje v Evropě, Nikolai Setzer poukazuje na to, že Continental očekává, že růst v roce 2012 bude větší než 5 procent.

Firma vidí potenciál v zemích BRIC. Cílem investic v hodnotě přibližně 1 miliardy € je zapojení se do rozvoje těchto perspektivních regionů a nastavení velikosti výroby pneumatik tak, aby uspokojila potřeby v dlouhodobém horizontu. Cílem projektu je zdvojnásobení výrobní kapacity v Camaçari v Brazílii, kde začala výroba na počátku roku 2011. Výstavba nového závodu v Kaluze v Rusku byla zahájena v listopadu. Po akvizici firmy Modi Tyres Company Ltd. v Indii koncern plánuje zahájit výrobu pneumatik pro osobní automobily a lehké užitkové pro místní trh. Kromě toho plánuje v USA začít stavět nový závod v Sumeru v Jižní Karolíně a rozšířit stávající zařízení v Mount Vernon ve státě Illinois. Tyto nové výrobní zařízení budou splňovat konkrétní potřeby na místních trzích. Okolo 300-500 milionů € ročně bude investováno do rozvoje stávajících zařízení, které umožní růstový potenciál na celém světě.

Také při výrobě pneumatik originálního vybavení pro osobní automobily a lehká užitková vozidla dosáhl Continental dobrých výsledků. Jedna třetina všech vozů vyrobených v Evropě a jeden ze šesti vozů ve Spojených státech, sjel z výrobní linky s pneumatikami Continental.

V Číně a Rusko firma se již připravila k zahájení činnosti výroby originálního vybavení v nových továrnách. Kromě tradičních výrobků se Continental také zaměřuje na inovace, jako jsou speciální pneumatiky pro elektromobily. "V důsledku toho se aktivně podílí na vytváření jedné z nejvýznamnějších světových trendů v automobilovém průmyslu" – zdůrazňuje, Nikolai Setzer. Uvedení nových pneumatik Conti.eContact pro Renault Megane a Renault Twizy dává velmi slibné výsledky, proto se bude provádět více takových projektů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!