Nové a nejvýkonnější Ferrari všech dob F12berlinetta obouvá pneumatiky MICHELIN Pilot

21. dubna 2012, 0:00

MICHELIN Pilot Super Sport, světově nejrychlejší sériově vyráběná pneumatika pro okruhy, bude obouvat nové Ferrari F12berlinetta.

Italský výrobce, po pozitivních zkušenostech s předchozí spoluprácí při vývoji pneumatik pro 599 GTO a FF, se znovu rozhodl pro značku MICHELIN a zařadil tyto pneumatiky do originální výbavy pro nové F12berlinetta.

Pneumatiky MICHELIN jsou navrženy tak, aby v sobě kombinovaly všechny úspěchy, které Michelin dosáhl v okruhových soutěžích. Jedná se například o závod 24 hodin Le Mans, kde Michelin získal 14 titulů za sebou. Zkušenosti získané v závodech byly přetransformovány do této produktové řady, do které patří i MICHELIN Pilot Super Sport.

Díky moderním technologiím navržených ve výzkumném centru Michelin, jsou pneumatiky schopné efektivně využít sílu motoru 6.262cc V12 740-HP který se skrývá v novém F12berlinetta a umožní tak řidičům maximálně si užít požitek z jízdy:

Twaron Belt®
Vlákno s vysokou hustotou používáno u vybavení pro takové sportovní aktivity, jakými jsou tenis, plachtění nebo jízda na horských kolech. Tento materiál můžete vidět i v leteckém průmyslu, ochranných vojenských pomůckách a samozřejmě v motoristickém sportu. Twaron® poskytuje MICHELIN Pilot Super Sport vynikající stabilitu při vysokých rychlostech.

 

Díky rozdílnému tlaku, je pnutí v koruně větší než v ramenou pneumatiky. Výsledkem je snažší překonání odstředivé síly a zároveň lepší distribuce tlaku v pneumatice.

Klíčovým faktorem Twaronu®, je jeho vysoká přilnavost. Twaron® je pětkrát odolnější než ocel (při stejné váze).

Variable Contact Patch 2.02
Ať zrychlujete na rovině nebo projíždíte zatáčkami ve vysoké rychlosti, vždy je zajištěna optimální přilnavost. V zatáčce se tvar styčné plochy změní, ale množství gumy, která je ve styku s povrchem vozovky, zůstává stejné. Síly a teploty jsou do styčné plochy rozděleny mnohem rovnoměrněji, a to díky nejnovějším softwarům pro digitální stimulaci používaným v letectví a v automobilovém průmyslu.

Tri-Compound a Bi-compound směs
Původně vyvinuta pro závodní pneumatiky. Tato technologická novinka používá dvě, resp. tři rozdílné gumové směsi na levé a pravé straně běhounu.

Na vnější straně je to unikátní elastomer obohacený o směs sazí (vyvinutý speciálně pro závody 24 hodin Le Mans). Zajišťuje výjimečnou životnost a extrémní odolnost i v nejprudších zatáčkách.

Na vnitřní straně se nachází nejnovější generace elastomerů, která umožňuje pneumatice bezpečný průjezd mokrým povrchem. Pneumatika je schopná se přizpůsobit i těm nejmenším nerovnostem vozovky.

Rozměry MICHELIN Pilot Super Sport vyvinuté pro nové F12berlinetta jsou: 255/35 ZR 20 pro přední pneumatiky, 315/35 ZR 20 zadní obutí.

Zdroj: michelin.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!