Goodyear připravil praktickou aplikaci pro motoristy

25. dubna 2012, 0:00

Na stále rostoucí oblíbenost chytrých telefonů zareagovala společnost Goodyear a připravila pro motoristy speciální aplikaci, která obsahuje nejen informace o pneumatikách, ale i další velmi užitečné rady a tipy.

Řidiči, kteří letos vyrazí na dovolenou nebo na výlet po Evropě autem, ocení zejména sekci se silničními pravidly a zvyklostmi v jednotlivých evropských zemích. Všem motoristům pak zajisté přijde vhod možnost kdykoli jednoduše najít nejbližší pneuservis, či se pomocí pár kliknutí dozvědět ideální tlak v pneumatice u jejich automobilu. Aplikace je zdarma ke stažení na AppStore a Google play.

Aplikace obsahuje šest hlavních sekcí. První z nich se věnuje pneumatikám a pomůže s výběrem vhodných pneumatik pro osobní automobily. Dle zvolených parametrů může uživatel nalézt konkrétní pneumatiku, včetně popisu jejích vlastností. Další sekce řidiči poskytne informace o právě zaváděném povinném značení pneumatik. Dozví se v ní, jak vypadá standardizovaný štítek a co přesně znamenají jednotlivé symboly.

Třetí sekci ocení zejména ti, kteří autem vyrážejí za hranice, a to ať už pracovně, či na dovolenou. Naleznou v ní totiž silniční pravidla a zvyklosti ve většině evropských zemí. Dozví se tak, jaké jsou v dané zemi rychlostní limity, jestli existuje povinnost denního svícení, jaké jsou limity alkoholu v krvi a místní dopravní zvláštnosti. Čtvrtá sekce pomůže uživateli najít nejbližší pneuservis. Ten je v seznamu uvedený včetně kontaktu a zobrazení na mapě, což zejména v případě defektu pneumatiky ocení každý řidič.

Zajímavou sekcí je poradna, ve které je možné objevit odpovědi snad na všechny otázky, jaké kdy člověka v souvislosti s pneumatikami napadly. Jsou zde informace například o kódech a indexech na pneumatice, či o výrobě pneumatik a jejich údržbě. Samostatnou kapitolu dále tvoří doporučení a tipy pro bezpečnou jízdu a samozřejmě jako správná poradna obsahuje tato sekce rovněž kapitolu častých dotazů. V neméně důležité poslední sekci najde uživatel správné hodnoty huštění pneumatik pro všechna osobní vozidla.

„Snažili jsme se vytvořit takovou aplikaci, která nebude pouze zabírat místo v paměti telefonu, ale bude pro řidiče skutečným pomocníkem. Troufám si tvrdit, že zejména díky sekci o silničních pravidlech v evropských zemích tomu tak skutečně bude,“ dodává Boris Tománek, Consumer Brand PR & Interactive Marketing Manager CSEE společnosti Goodyear Dunlop. Zajímavostí je, že Česká republika je první země, pro kterou je tato aplikace dostupná. Zájemci o ni si ji mohou zdarma stáhnout na AppStore či Google play. Pro uživatele s omezeným mobilním datovým tarifem je významným benefitem skutečnost, že všechny data jsou již obsažena přímo v aplikaci a s výjimkou map (ve verzi pro iPhone), není k její plné funkčnosti vyžadováno připojení k internetu, na rozdíl od podobných konkurenčních aplikací.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!