Goodyear EfficientGrip SUV napomáhá lepší výkonnosti vozidla

18. května 2012, 0:00

Po úspěších a oceněních pneumatiky EfficientGrip pro osobní vozidla, představuje společnost Goodyear novou pneumatiku EfficientGrip SUV.

Pneumatika, speciálně určená pro vozidla SUV a 4×4, kombinuje výbornou přilnavost, typickou pro řadu EfficientGrip, s aktivní schopností poskytovat nižší spotřebu pohonných hmot, nižší emise CO2 a tišší jízdu. Pneumatika je dostupná pro kompletní řadu vozidel SUV a 4×4, od velkých luxusních vozidel, přes standardní až po kompaktní řady.

„Současně s tím, jak se vozidla SUV a 4×4 stávají stále hospodárnějšími a výrobci aut tvrdě pracují na tom, aby splňovali, či dokonce překonávali stále přísnější ekologické standardy, společnost Goodyear pracuje stejně tvrdě na tom, aby zajistila, že její pneumatiky budou tento stávající trend podporovat,“ uvádí Hugues Despres, Brand Director EMEA Goodyear. „Pneumatika Goodyear EfficientGrip SUV je reakcí na požadavky řidičů a společnost Goodyear tak uvádí na trh pneumatiku, která napomáhá k úspoře pohonných hmot, nabízí pokročilé jízdní vlastnosti, vylepšené brzdění jak na suchu, tak na mokru a rovněž poskytuje hladší a tišší jízdu.“

EfficientGrip SUV byla zkonstruována za použití inovativní technologie FuelSaving, jedná se tak o pneumatiku vytvořenou pomocí speciálního polymeru vyvinutého ke zlepšování valivého odporu, snižování spotřeby pohonných hmot a snižování emisí CO2.

Nové prvky pneumatiky zahrnují trojrozměrné lamely v běhounu, vytvořené tak, aby zlepšovaly celkový kontakt pneumatiky s vozovkou a snižovaly brzdnou dráhu vozidla až o několik metrů . Požadavek na lepší přilnavost na mokrém povrchu je dosažen díky pokročilé běhounové směsi, pevně implikované do struktury pneumatiky, jež využívá trakční pryskyřice, která ještě více zlepšuje brzdění na mokré vozovce. Optimalizovaný dezén a uspořádání bloků snižuje hladinu hluku pneumatiky.

Při využití některých z nejnovějších postupů IT bylo na základě počítačem optimalizovaných modelů dosaženo stejnoměrné tuhosti a rozložení tlaku ve stopě. Pneumatika EfficientGrip SUV tak nabízí lepší kilometrový proběh a její nižší celková hmotnost ve srovnání s předchozími modely se zasloužila o ještě přesnější řízení a lepší ovladatelnost.

S rostoucím evropským trhem vozů SUV a 4×4, který by měl do roku 2014 dosáhnout několika milionů vozidel, se také zvyšuje poptávka po specializovaných pneumatikách po automobilech SUV a 4×4 . „Řidiči si užívají velmi komfortní jízdu ve vozidlech SUV a 4×4. Cílem pneumatik Goodyear EfficientGrip SUV je splňovat specifické potřeby tohoto rostoucího segmentu trhu,“ říká Despres. „To, že napomáhá snižovat dopad na životní prostředí, aniž by musela dělat kompromis ve výkonnosti, činí pneumatiku EfficientGrip SUV dokonalou volbou pro všechny řidiče SUV a 4×4.“

 

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!