Stránky společnosti Goodyear budou poskytovat informace o značení pneumatik podle nařízení EU

31. května 2012, 0:00

Na evropských internetových stránkách společnosti Goodyear bude u všech pneumatik uvedeno nové hodnocení vycházející z nařízení Evropské unie. Více než 30 internetových stránek jednotlivých zemí, včetně stránky celoevropské, prochází v současné době modernizací, aby splňovaly kritéria nového evropského značení, které vstoupí v platnost 1. listopadu 2012.

Uvedení hodnocení u všech typů a rozměrů pneumatik a doplnění dalších informací o novém značení, včetně jeho významu, účelu a způsobu, jak s těmito kritérii Goodyear pracuje, patří mezi změny, které jsou v současné době prováděny na internetových stránkách společnosti Goodyear. Počínaje 30. květnem 2012 mohou být pneumatiky prodávané v Evropské unii označeny standardizovaným štítkem. Nový štítek byl navržen s cílem poskytnout spotřebitelům lepší informace a přehled o produktech, které nakupují. Díky štítku si spotřebitelé uvědomí vliv pneumatik na brzdnou dráhu automobilu na mokru, vliv na spotřebu paliva podle valivého odporu pneumatiky a hlučnost pneumatiky. Od 1. listopadu 2012 začne být nové značení pneumatik povinné.

Na internetových stránkách bude možné ke každé pneumatice nalézt také doplňující informace, které nejsou zahrnuty ve třech kritériích nového evropského značení. „Štítek napomůže spotřebitelům napříč Evropou získat srovnatelný pohled na vybrané parametry pneumatik,“ uvádí Hugues Despres, ředitel značky Goodyear pro Evropu, Střední východ a Afriku. „Nicméně, štítek není naprosto přesným hodnotícím nástrojem. U nás, ve společnosti Goodyear, testujeme pneumatiky podle více než 50 kritérií, z nichž štítek zobrazuje pouze tři. Abychom zajistili, že zákazníkům budou poskytnuty všechny důležité informace o našich výrobcích, rozhodli jsme se zmodernizovat naše internetové stránky. Nepřidáváme na ně však pouze hodnocení nalézající se na štítku, ale i doplňující informace o mnoha dalších kritériích, kterými se zabýváme, abychom zajistili bezpečné a příjemné cestování.“

„Společnost Goodyear od začátku aktivně podporuje nové evropské značení pneumatik,“ říká Lie Junius, ředitel pro Public Affairs společnosti Goodyear. „Splnit podmínky stanovené Evropskou unií pro nás neznamenalo pouze umístit štítky na pneumatiky, jednalo se o aktivity mnohem větších rozměrů. Práce probíhající na našich stránkách odráží naši snahu nejen zajistit splnění všech požadavků Evropské unie, ale také současně poskytovat informace o našich produktech jasným a srozumitelným způsobem, z čehož budou těžit naši prodejci i zákazníci.“

Nové stránky budou spouštěny v období mezi červnem a listopadem tohoto roku, kdy bude docházet k postupnému dobrovolnému zavádění štítků do oběhu.

 

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!