Michelin představuje vlastnosti různých řad svých pneumatik

18. června 2012, 0:00

V době, kdy evropská legislativa týkající se štítkování pneumatik opravňuje výrobce pneumatik k tomu, aby zobrazili “hodnocení” svých pneumatik, Michelin nadále pracuje na posilování svého závazku nabízet nejlépe vyvážený poměr vlastností u každé ze svých řad pneumatik.

Michelin podporuje zavedení nového evropského štítku, který je navržen tak, aby poskytl zákazníkům praktické informace o třech nejdůležitějších parametrech – přilnavosti k povrchu vozovky za mokra, energetické náročnosti a vnější hlučnosti.

Letní řady pneumatik MICHELIN
Všechny letní řady pneumatik nově uvedené na trh od roku 2010 získaly maximální ohodnocení A v oblasti přilnavosti k povrchu za mokra. Přilnavost k povrchu za mokra představuje význačný parametr spojovaný s bezpečností.
– Řada MICHELIN Energy Saver + line, která bude uvedena na trh letos v létě, získala hodnocení A v oblasti přilnavosti za mokra1.
– Řada MICHELIN Primacy 3 získala hodnocení A v oblasti přilnavosti za mokra.
– Řady MICHELIN Pilot Super Sport a MICHELIN Pilot Sport 3 získali hodnocení A v oblasti přilnavosti za mokra.

Závazek Michelinu zlepšovat energetickou náročnost pneumatik byl potvrzen právě u nových řad těchto pneumatik získáním ohodnocení C či lepším.
– Řada MICHELIN ENERGY Saver + získala ohodnocení B či C v závislosti na velikosti.
– Řada MICHELIN Primacy 3 získala ohodnocení C.

Povšimněte si, prosím, že většina sportovních řad pneumatik získala hodnocení E, což je odrazem toho, že představují velmi specifickou a vyváženou kombinaci vlastností – velmi vysoký celkový počet najetých kilometrů a velmi silná přilnavost k povrchu vozovky v extrémních jízdních podmínkách.

V oblasti hlučnosti pneumatik splňují všechny letní řady pneumatik přísné budoucí limity týkající se venkovní valivé hlučnosti, které vstoupí v platnost 1.listopadu 2016 (maximálně dvě vlny).

 

Zimní řady pneumatik MICHELIN
Nejnovější řada zimních pneumatik Alpin získala hodnocení C pro přilnavost za mokra a hodnocení E pro valivý odpor. Tyto zimní pneumatiky jsou navrženy tak, aby byly bezpečné za jakýchkoliv povětrnostních podmínek (led, sníh, břečka) a při jakýchkoliv zimních teplotách. Odpovídají prioritním požadavkům motoristů a nabízejí jim jak optimální přilnavost za každé situace, tak
mimořádně dlouhou životnost, která je společným znakem všech pneumatik značky MICHELIN.

Řady pneumatik pro lehké nákladní vozy
Uvedení řady pneumatik MICHELIN Agilis + je naplánováno na letošní léto. Tato nová řada je důkazem mimořádné vyváženosti vlastností – pro přilnavost pneumatik za mokra získala hodnocení B. V oblasti energetické náročnosti pneumatik získala hodnocení C, a konečně dvě vlnky v oblasti venkovní valivé hlučnosti. Tato řada je také mimořádně robustní a je na ní možné najet celkově
mimořádně velký počet kilometrů.

Více než jen hodnocení – nejlepší vyváženost vlastností na trhu
Strategie Michelinu se zaměřuje na navrhování a výrobu pneumatik, které v sobě spojují bezpečnou jízdu za všech povětrnostních podmínek (suchý a mokrý povrch, na rovině i v zatáčkách), vylepšenou energetickou náročnost a celkově větší počet najetých kilometrů. To vše má vliv na celkové náklady spojené s vlastnictvím automobilu, které stojí ve středu pozornosti zákazníka. Tyto celkové náklady se samozřejmě nepromítají do nového nařízení. Užitnost komerčně dostupných pneumatik se velmi liší od těch, které vydrží dvakrát nebo dokonce i déle než je běžný jeden rok navíc jízdy.

Zdroj: michelin.cz
 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!