Bridgestone pokračuje ve spolupráci s Ondřejem Bankem

20. září 2012, 0:00

Společnost Bridgestone CR podporuje i v nové lyžařské sezoně 2012/2013 reprezentaci České republiky v alpském lyžování. Tváří značky Bridgestone na českém trhu zůstává nejlepší český sjezdař Ondřej Bank, který se na podzim hodlá po zdravotních peripetiích v uplynulé sezoně vrátit na zasněžené svahy opět v plné síle.

Ondřej Bank si přivezl z loňské dovolené zákeřné onemocnění, které mu znemožnilo plnohodnotnou přípravu, bez níž postrádal v závodech dostatečnou fyzickou kondici. Ondřej se proto po sedmi závodech rozhodl, že další podniky uplynulé sezony vynechá a bude se plně soustředit na novou sezonu, v níž se budou muset lyžaři poprat s velkou změnou v parametrech lyží podle nových pravidel FIS.

Parametry závodních lyží se mění od sezony 2012/2013 v téměř všech disciplínách alpského lyžování. Nové regule prodlužují minimální délku lyží, zmenšují šířku pod vázáním a zavádí omezení pro šířku ve špičce. Větší je rovněž minimální poloměr. Například muži budou muset v obřím slalomu používat lyže s délkou 195 cm a poloměrem 35 metrů, maximální šířkou ve
špičce 98 cm a šířkou pod vázáním méně než 65 mm.

„Změna parametrů lyží pro nás znamená přechod na silovější lyžování. Svou letní přípravu jsem proto musel přeorientovat na větší posilování svalstva,“ komentuje změnu pravidel Ondřej Bank, jemuž nová sezona přinese i změnu v osobním životě, protože s přítelkyní očekávají přírůstek do rodiny.

„Doufám, že mi zdraví vydrží, abych mohl závodit. Koncem dubna prověřila moje tělo další nemoc. Naštěstí vše probíhalo bez problémů, takže zůstávám optimistou, i když nyní mohu samozřejmě jen těžko odhadovat, jak si v nové sezoně povedu,“ přemítá realisticky nad budoucími vyhlídkami loňský vítěz ankety Král bílé stopy Ondřej Bank.

„Ondrovi přejeme do nové sezony hodně sil a pevné zdraví, aby se mohl opět vrátit na sportovní výsluní a navázat na své vynikající výsledky z předchozích let,“ říká Jaroslav Třetina, marketingový manager společnosti Bridgestone CR.

Ondrovou specialitou jsou kombinované závody, v nichž dosáhl zatím nejlepších výsledků. Mezi ně řadí mimo jiné 5. místo na mistrovství světa v Ga-Pa v roce 2011 nebo 7. místo na zimní olympiádě ve Vancouveru v roce 2010. Ve Světovém poháru dojel Ondřej, který se ve svém volném čase s oblibou věnuje různým adrenalinovým sportům, ale také golfu, nejlépe třetí v superkombinaci v Beaver Creeku v roce 2007 a loni pátý v obřím slalomu v Alta Badia.

Ondřej Bank je od roku 1998 stabilním členem mužského A-týmu české reprezentace, do něhož patří dlouhodobě také Kryštof Krýzl, Filip Trejbal, Martin Vráblík a Adam Zika. V kategorii žen budou v sezoně 2012/2013 reprezentovat české barvy v alpském lyžování Šárka Záhrobská, Eva Kurfürstová, Klára Křížová, Kateřina Pauláthová a Martina Dubovská. České reprezentaci se daří v posledních letech dosahovat skvělých sportovních výsledků. Například v roce 2010 zvítězil český tým ve složení Záhrobská, Hrstková, Bank a Krýzl ve finále Světového poháru národních týmů v Garmisch-Partenkirchenu.

Zdroj: Tisková zpráva Bridgestone

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!