Bridgestone uvádí na trh pneumatiku Ecopia EP001S

3. října 2012, 0:00

Pneumatika s hodnocením A podle směrnice EU v oblasti hospodárnosti a přilnavosti na mokru se v Evropě začíná prodávat od října 2012.

Bridgestone představuje pneumatiku Ecopia EP001S jako první pneumatiku značky Bridgestone, která získala nejlepší hodnocení A podle nové směrnice EU v obou kategoriích: hospodárnosti i přilnavosti na mokru. Pneumatika Ecopia EP001S, vyvinutá a vyráběná v Japonsku, je také první pneumatikou na světě, která získala jak nejlepší hodnocení A/A v Evropě, tak i nejlepší známky
v japonském systému hodnocení pneumatik.

Pneumatika EP001S bude vlajkovou lodí řady pneumatik Ecopia v Evropě a její prodej budou zajišťovat tradiční distribuční kanály na trhu náhradní spotřeby v EU. Novinka bude zpočátku k dispozici v oblíbeném rozměru 195/65 R 15 91H. Na červen 2013 je plánováno uvedení druhého rozměru 205/55 R 16 91V.

„Pneumatika Ecopia EP001S je ukázkou technického know-how společnosti Bridgestone, které umožnilo vytvořit pneumatiku s nejnižším možným valivým odporem v kombinaci s maximální bezpečností na mokrém povrchu,“ říká Franco Annunziato, výkonný ředitel a prezident společnosti Bridgestone Europe.

Pokroková směs pneumatiky Ecopia EP001S využívá revoluční technologii NanoPro-Tech™ společnosti Bridgestone, která ve směsi optimalizuje vzájemný poměr mezi plnivem a polymery, aby se zamezilo energetickým ztrátám a snížil se valivý odpor bez kompromisů v oblasti bezpečnosti na mokru.

 

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!