Zimní pneumatiky společnosti Continental na předních příčkách testu magazínu Auto Bild

21. října 2012, 0:00

Německý motoristický magazín Auto Bild uveřejnil „Test zimních pneumatik 2012“, kde hodnotil 42 výrobků rozměru 205/55 R16 H na vozidle VW Golf VI.

Samotné testování se skládalo ze dvou částí. První část zahrnovala brzdění na mokru a sněhu. Podle dosažených výsledků vybrali redaktoři 15 nejlepších produktů nazvaných jako "finalisti". Druhá část kompletně testovala všechny finalisty včetně spotřeby paliva, životnosti pneumatiky a cenového porovnání. Všechny produkty společnosti Continental byly zařazeny do skupiny „Finalistů“.

Absolutní vítězem se stala novinka společnosti Continental ContiWinterContact TS 850 vyrobená v závodě v Korbachu. Byla hodnocena jako nejlepší ve všech zimních disciplínách, s nejlepším handlingem na mokru a vynikající odolností proti aquaplaningu. Výborné umístění též získala pneumatika Semperit Speed-Grip 2, která se umístila na páté příčce testu jako doporučená.

Magazín AutoBild allrad ve vydání číslo 11/2012 publikoval test zimních pneumatik „ Allrad Winter Tire Test 2012“, kde byl testován rozměr 235/55 R17 H/V na vozidle Audi Q3. I zde získala společnost Continental nejvyšší umístění s pneumatikou ContiWinterContact TS 830 P vyrobenou v závodě v Otrokovicích. Hodnocení doporučená získala především za velmi dobré jízdní vlastnosti na sněhu, na mokré i suché vozovce. Celkově ji redaktoři magazínu označili za mimořádně vyváženou pneumatiku.

Jednotlivé testy na suchu a mokru byly provedeny ve spolupráci se společností Continental – Arvidsjaur, Švédsko a na Contidromu, Jeversen, Německo.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!