Průzkum Dunlop: Pokud by motorkáři dodržovali pravidla, byli by na silnicích oblíbenější

15. srpna 2012, 0:00

Výrobce pneumatik značky Dunlop se v rámci svého rozsáhlého průzkumu zaměřil také na postoj českých motoristů k motocyklistům.

Z průzkumu vyšlo najevo, že velké množství motoristů považuje chování řidičů motocyklů za poměrně riskantní, a více než 80% z dotázaných věří, že pokud by se motorkáři častěji řídili pravidly, mohli by se stát u motoristů oblíbenějšími.

Z průzkumu výrobce pneumatik Dunlop vyplynulo, že pro více než 65% motorkářů znamená řízení jejich stoje především zábavu, případně spojení koníčku a způsobu dopravy, či jej dokonce označili za styl svého života. Toto číslo potvrzuje obecný fakt, že motorkáři si své stroje obvykle pořizují s cílem vychutnat si ten pravý požitek z jízdy a mnohdy v provozu ne zcela dbají na dodržování dopravních předpisů. To se však odráží na vnímání motorkářů ostatními motoristy.

60% motoristů uvedlo, že buď zcela, či alespoň částečně souhlasí s tvrzením, že motorkáři svou jízdou ohrožují ostatní účastníky silničního provozu. Současně s tím se necelých 84% motoristů domnívá, že pokud by motorkáři dodržovali pravidla silničního provozu, měli by je řidiči automobilů raději.

Boris Tománek, Marketing Manager společnosti Goodyear Dunlop, komentuje tyto výsledky slovy: „Řidiči by si měli vždy uvědomovat, že vzájemný respekt na silnicích je základem toho, aby si každý z nich mohl své cestování dostatečně užít. Pouze tehdy, až tento základní předpoklad budou dodržovat všichni řidiči, a to jak automobiloví, tak motocykloví, budou všichni přijíždět do cíle svých cest s těmi nejlepšími pocity.“

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!