Letní pneu Continental PremiumContact 6 získala ocenění za design

10. srpna 2017, 15:01

Nová letní pneumatika PremiumContact 6 pro automobily střední třídy a luxusní vozy si vysloužila dvě mezinárodně uznávaná ocenění za design. Porotci, kteří rozhodovali, komu připadnou ceny IF Design Award a red dot design award za rok 2017, ocenili mimořádně zdařilý návrh tohoto pláště.

ocenění

Ulrich Behr, konstruktér pneumatik, prohlásil: „Samozřejmě nás obě tato ocenění velice těší. Při navrhování moderního designu pneumatiky nejprve zvažujete dezén. Ten je velice důležitým aspektem, neboť musí vyhovět stále větším očekáváním v oblasti bezpečnosti, ovladatelnosti a pohodlí. Důležitou roli však hraje také vzhled bočnice. Nejenže jsou na ní uvedeny informace, které spotřebitel potřebuje a z nichž je většina vyžadována zákony, ale bočnice rovněž propůjčuje pneumatice nezaměnitelnou identitu, která však musí ladit se vzhledem celé řady v sortimentu produktů.“

Dezén není ovšem jen výrazný, je i škálovatelný, takže se plášť dá obout jak na hatchbacky, tak na velká SUV. Pneumatika je dostupná ve více než 100 velikostech.

Obě udělená ocenění patří mezi nejprestižnější v oblasti průmyslového designu. Zvláštní pozornost se při verdiktu věnuje kvalitě návrhu, z něhož má prospěch koncový uživatel. V obou případech o udělení ocenění rozhoduje panel nezávislých odborníků z celého světa.

Pneumatika s nejkratší brzdnou dráhou
Co se týče jízdních vlastností, model PremiumContact 6 sklízí pozitivní ohlasy již od svého uvedení na trh. Mimo jiné zvítězil v testu letních pneumatik časopisu AutoBild, kde mu byla naměřena nejkratší brzdná dráha na mokré i suché vozovce. Předčil tak všech 51 konkurentů. Kromě toho získal titul „Eco-Champion“, odborníci vyzdvihli skutečnost, že pneumatika nabízí rovnováhu mezi bezpečnostními aspekty a ekonomickým provozem, což se odráží v jejím příznivém valivém odporu a kilometrovém výkonu. Ty jsou na nejvyšší možné úrovni.

Související články

Nová pneumatika CrossContact ATR je ideální na silnici i do terénu
Nová pneumatika CrossContact ATR je ideální na silnici i do terénu

Drtivá většina nových SUV má dnes z výroby obuté pneumatiky, které jsou určeny pouze pro jízdu po asfaltu. Pro ty motoristy, kteří občas plánují nějaký výlet do terénu, Continental nově přináší pneumatiky CrossContact ATR, jež jsou navrženy jako obojživelné: s poměrem 70/30 ve prospěch jízdy po silnici.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!