Continental oznamuje program dobrovolné výměny osobních pneumatik

18. září 2017, 12:02

Continental oznámil program dobrovolné výměny pneumatik z důvodu použití nesprávného materiálu při výrobě. Program se týká 4.260 pneumatik PremiumContact 6 v rozměru 245/45 R18 Y XL, vyrobených v 50. týdnu roku 2016 a 16. týdnu roku 2017.

Použití špatného materiálu může v ojedinělých případech vést ke snížení kontaktní plochy pneumatik, zhoršení handlingových vlastností pneumatik a omezení jejich maximální rychlosti.

Pneumatika Continental PremiumContakt 6Společnost Continental doposud neobdržela žádnou reklamaci spojenou s následným poškozením vozidla či poškozením zdraví v souvislosti s tímto případem. Výměnný program byl proaktivně iniciován společností Continental z důvodu vyloučení jakýchkoliv potenciálních rizik pro řidiče vozidel a ostatní účastníky silničního provozu.

Výše uvedené pneumatiky byly prodány zákazníkům v Evropě, Turecku a Rusku výhradně v rámci prodejů na náhradní potřebu.

Pneumatiky Continental, kterých se výměna týká, lze identifikovat následovně:
Produktová řada: PremiumContact 6
DOT sériová čísla: DOT 6G8U D6R9 5016 a DOT 6G8U D6R9 161

Poslední 4 číslice z DOT sériového čísla indikují výrobní periodu (týden/rok). Žádné jiné rozměry, časové období výroby, nebo dezénové řady nejsou předmětem této výměny.

Continental informoval příslušné národní úřady 14. září 2017 a je ve spojení s dealery pneumatik, kteří pomáhají při zajišťování této dobrovolné výměny pneumatik.

Související články

Letní pneu Continental PremiumContact 6 získala ocenění za design
Letní pneu Continental PremiumContact 6 získala ocenění za design

Nová letní pneumatika PremiumContact 6 pro automobily střední třídy a luxusní vozy si vysloužila dvě mezinárodně uznávaná ocenění za design. Porotci, kteří rozhodovali, komu připadnou ceny IF Design Award a red dot design award za rok 2017, ocenili mimořádně zdařilý návrh tohoto pláště.

Pozor za deště – číhá na vás aquaplaning
Pozor za deště – číhá na vás aquaplaning

Při snižující se hloubce dezénu vytlačují pneumatiky podstatně méně vody. Při dosažení zákonem předepsané minimální hloubky dezénu 1,6 mm klesne odvod vody až na 50 procent. Při aquaplaningu dejte nohu z plynu, žádné točení volantem a co nejméně brzdit.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!