Pneumatiky MICHELIN jsou standardní výbavou modelu kabrioletu CHEVROLET Corvette Stingray 2014

15. ledna 2014, 9:31

Michelin dnes slaví coby exkluzivní dodavatel pneumatiky pro model 2014 Chevrolet Corvette Stingray uvedení tohoto ikonického kabrioletu, který se stal centrem pozornosti na Autosalonu 2013 v Ženevě.

Michelin, přední světový výrobce pneumatik, nedávno překročil významný milník, když na Severoamerické mezinárodní auto show 2013 oznámil, že pneumatiky MICHELIN® se staly poprvé v historii exkluzivní originální pneumatikou kompletní řady modelů Chevrolet Corvette Stingray 2014. Kabriolet Corvette Stingray bude využívat stejnou podvozek a stejné standardní pneumatiky jako kupé, pneumatiku MICHELIN Pilot® Super Sport® ZP s ultra vysokým výkonem vyvinutou speciálně pro Corvette díky velmi speciálnímu partnerství, které vzniklo na závodních okruzích americké série Le Mans.

Skutečnost, že byl vybrán jako dodavatel pro Corvette Stingray, je pro Michelin velký úspěch, který následuje krátce poté, kdy tento gigant v oblasti výroby pneu dodával originální pneumatiky také pro modely 2009 Corvette ZR1 a 2011 Corvette Z06. “Pneumatika MICHELIN Pilot Super Sport ZP ilustruje závazek a cíl Michelinu a zkombinovat v každé pneumatice ty nejlepší vlastnosti,” řekl John Moloney, viceprezident marketingu originální výbavy Michelinu Severní Amerika. “Důkaz spočívá ve výkonu; majitelé Corvette Stingray 2014 si vychutnají pneumatiku, která je vyladěna specificky pro jejich vozidlo, skvěle se ovládá na silnici, má výbornou přilnavost, schopnost zatáčet a progresivitu jízdy, kterou očekávají, ať již na trati a nebo při jízdách po venkově.”

Michelin získal příležitost vybavit svými pneumatikami Corvette Stingray 2014 a úzce spolupracoval s vývojovým týmem vozidel Corvette na návrhu a výrobě pneumatiky, která odpovídá výkonu tohoto vozidla. V průběhu procesu vývoje vozidla Michelin strávil více než 12.000 hodin na vývoji designu, při kterém používal počítačové simulace pneumatik pro modelování a dále pak najel tisíce mil v rámci subjektivních testovacích jízd. Díky spojení plného arzenálu zkušeností a technologie společnost vyvinula dvě pneumatiky Pilot® Super Sport® ZP speciálně pro Corvette Stingray – jednu pro standardní kupé a kabriolet a druhou pro úpravu s Corvette Stingray s Z51 Performance Package.

Mezi technická zlepšení letních pneumatik MICHELIN Pilot® Super Sport® ZP patří:
– Nejnovější ultra-vysoká výkonností technologie Michelinu, která obsahuje nejnovější inovace v podobě směsi pro výrobu dezénu, který má lepší přilnavost za mokra i za sucha.
– Tvar stopy navržený díky sofistikovanému počítačovému modelování a analytickým nástrojům tradičně používaným pro předvídání stresu u závodních pneumatik. Je to poprvé, kdy byly tyto nástroje použity pro dosažení vyššího výkonu u silniční pneumatiky.
– Nová, lepší aramidová vlákna, tvořící vrstvu, která je speciálně vyladěná pro optimální kontrolu kontaktní plochy pro ovládání vysokorychlostních pneumatik a optimalizaci doby životnosti.
– Nová vnitřní speciálně přizpůsobená gumová směs pro snížení valivého odporu a maximalizaci celkové ekonomiky spotřeby paliva vozidla, aniž by tím jakkoliv byly ohroženy ostatní vlastnosti.
– Nastavení rámu a asymetrické vložky run-flat jsou navrženy tak, aby rozšířily a zvýraznily celou řadu vlastností pneumatiky tím, že se soustředí na funkčnost jednotlivých bočnic.

“Když jsme dostali příležitost vyvinout pneumatiku pro průlomovou Corvettu nové generace, věděli jsme, že musíme využít ty nejlepší technologie, které může Michelin nabídnout.,” řekl Lee Willard, vedoucí výzkumník Michelinu pro projekt Corvette. “Pneumamatika MICHELIN Pilot® Super Sport® ZP představuje významný pokrok v tom, co je možné dokázat v případě pneumatiky s ultravysokým výkonem.“

Kupé a kabriolet standardně přijdou na trh s pneumatikami MICHELIN Pilot Super Sport ZP, jednou verzí pro Corvette Stingray se Z51 Performance Package a druhou pro standardní Corvette Stingray. Z51 Performance Package posouvá Corvette Stingray na agresivnější úroveň výkonu, který je posílen dodatečným vyladěním pneumatiky i vývojem v porovnání s MICHELIN Pilot Super Sport ZP, která je standardně osazena na Corvette Stingray. Právě těmito dvěma verzemi pneumatik Pilot Super Sport ZP pomáhá Michelin dynamice řízení a výkonu u obou Corvett.

Pneumatika MICHELIN Pilot Super Sport ZP, která je součástí standardní výbavy Z51 Performance Package je agresivně vyladěna tak, aby byla mimořádně dobře ovladatelná, výborně přilnula k povrchu a dobře se držela na silnici. Její design vychází z kombinace technologií použitých při výrobě pneumatiky MICHELIN Pilot® Sport Cup ZP, která napomohla Corvette ZR1 2012 získat výsledný čas 7:19.6 v norimberském kole. Při jejím vývoji byly zohledněny také významné inovace dosažené v průběhu vývoje pneumatiky MICHELIN Pilot Super Sport.

Pneumatika MICHELIN Pilot Super Sport ZP také obsahuje novou generaci směsí, které se zrodily díky závodním tratím a které jsou také součástí pneumatik C6 ZR1 a Z06 vyvinutých díky Pilot Sport Cup ZP. Na rozdíl od pneumatik Michelin, kterými je vybavena standardní Corvette Stingray 2014, pneumatika Z51 obsahuje speciální gumovou směs dual-tread a dezén, díky kterému má téměř přilnavost závodních pneumatik, a zároveň podobnou úroveň ovládání. Nabízí také delší životnost dezénu a výbornou schopnost ovládání za mokra.

Stejně jako u pneumatik použitých na standardní Corvette Stingray, i v případě pneumatik Z51 Performance Package byly použity pokrokové modelovací techniky používané pro navrhování hladkých závodních pneumatik pro American Le Mans Series. Výsledkem tohoto procesu byla struktura pneumatiky a kontaktní plochy optimalizované specificky pro vlastnosti, které jsou u závodní pneumatiky naprosto zásadní.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!