Continental nabízí rozsáhlou řadu pneumatik pro SUV

14. dubna 2013, 8:37

Koncern Continental nabízí jednu z nejširších řad pneumatik pro SUV, která zahrnuje výběr modelů letních pneumatik pro vozidla s pohonem všech čtyř kol, což poskytuje správné pneumatiky pro jakékoliv individuální vozidlo a jeho styl jízdy. Mnoho výrobců vozidel 4×4, včetně Audi, BMW, Land Rover, Mercedes, Porsche a Volkswagen již vydalo schválení pro originální vybavení.

Tyto pneumatiky jsou vhodné pro ráfky s průměrem od 15 do 25 palců a s profilovým číslem 85% až 25% se schválením pro rychlosti až do 300 km/h. Ještě vyšší rychlosti než tyto jsou možné v rámci kontrolovaných zkušebních podmínek.

Conti4x4Contact a Conti4x4SportContact
Conti4x4Contact nabízí vynikající trakci na silnici a v lehkém terénu. Pneumatika zajišťuje krátké brzdné dráhy, okamžitou reakci řízení a vysoký stupeň stability směru. Posunutí bloků dezénu poskytuje obzvláště tichou jízdu, přičemž široké obvodové i příčné dezénové drážky zaručují vynikající ochranu proti vzniku aquaplaningu. Conti4x4Contact je obzvláště vhodná jako pneumatika pro kompaktní a standardně velká SUV a crossovery. Výrobci automobilů vydali svá schválení pro dlouhé seznamy vozidel.
Continental doporučuje Conti4x4SportContact pro rychlá a výkonná vozidla s pohonem všech čtyř kol. Její asymetricky tvarovaný vzorek s kompaktní vnější okrajovou částí zajišťuje vynikající stabilitu v zatáčkách, přičemž její široké dezénové drážky efektivně odvádějí vodu z pneumatik na namoklé vozovce. Bloky dezénu jsou posunuty, aby docházelo k tiššímu valení. Pneumatiky Conti4x4SportContact jsou vyrobeny na míru jako originální vybavení evropských výrobců SUV.

ContiCrossContact AT
ContiCrossContact AT byla vyvinuta, aby splňovala požadavky řidičů, kteří mají v úmyslu používat vozidla 4×4 v terénu, ale stále chtějí pohodlnou bezpečnostní záruku i v silničním provozu.
Nové otevřené ramenní bloky ContiCrossContact AT poskytují dobré jízdní vlastnosti v drsném terénu. Pneumatika se nejen zakusuje do nesoudržného terénu, ale rovněž zajišťuje bezpečný výkon. Odolná směs vzorku chrání pneumatiku před poškozením nebo opotřebením při použití v terénu a prodlužuje její životnost. ContiCrossContact AT je ve většině rozměrů k dostání s bílými nápisy na bocích. Je schválena pro rychlosti až do 210 km/h a může být namontována na ráfky o velikostech 14 až 18 palců.

ContiCrossContact LX Sport
ContiCrossContact LX Sport byla vyvinuta jako pneumatika pro trh originálního vybavení a schválena pro používání evropskými a japonskými výrobci SUV. Ve výsledku je nyní populární volbou v případě výměny pneumatic, prodává se a je distribuována prodejci aut a na trhu pneumatik. Jako pneumatika pro výkonnější vozidla nabízí dobrou úroveň přilnavosti, přesné řízení, odpovídající reakci na vlhkou i suchou vozovku, vysoký kilometrový výkon a vynikající komfort. Řada jejích možných využití zahrnuje zejména automobilovou dopravu na zpevněných vozovkách, venkovských silnicích a polních cestách, jakož i v lehkém terénu – například jako traktorová jednotka pro přívěsné vozíky pro koně.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!