Pneumatiky Continental pro SUV udělaly dojem na ruské žurnalisty

29. dubna 2013, 10:21

ContiSportContact 5 SUV zaznamenala další úspěch v testu jedenácti prémiových a ekonomických pneumatik. V aktuálním vydání ruského odborného magazínu „Autoreview“ tato pneu, určená pro výkonná sportovní vozidla SUV, dosáhla až na vrchol, přičemž za sebou nechala deset konkurenčních modelů (Autoreview, duben 2013).

Ve svém souhrnu novináři ocenili zejména brzdnou dráhu na suché vozovce – ta byla vůbec nejkratší mezi všemi testovanými pneumatikami. Také vyzdvihli skvělé brzdné vlastnosti za mokra, stejně jako dokonalou ovladatelnost na mokré vozovce. Navíc odborníci věnovali zvláštní pozornost velmi komfortním jízdním vlastnostem sportovní pneumatiky.

Vydavatelé magazínu „Autoreview“ testovali jedenáct modelů pneumatik o rozměru 255/55 R 18 W/Y na vozidle Porsche Cayenne. Kromě tohoto vozidla je pneumatika ContiSportContact 5 SUV vhodná také pro celou řadu dalších SUV s rozměry ráfků mezi 17 a 20 palci. Pneumatika se vyrábí v šířce 205 až 275 mm s poměrem výška/šířka 55 až 35% a je schválena pro rychlost až 300 km/h. Kromě doporučení odborného tisku je schválena také předními výrobci vozidel.

ContiSportContact 5 SUV je „vlajkovou lodí“ v řadách pneumatik pro SUV nabízených předními evropskými výrobci. Continental vyrábí i další modely,  které byly přizpůsobeny jednotlivým konceptům vozidel, stejně jako speciálním podmínkám použití (na silnici/v terénu).
 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!