Směrem k budoucímu růstu: Divize speciálních komerčních plášťů Continental rozšiřuje portfolio

15. ledna 2013, 9:31

Divize Continental Speciální užitkové pláště dnes oznámila, že společnost investuje výrazné finanční prostředky do vývoje a prodeje pneumatik v tomto segmentu. Tento nadnárodní výrobce pneumatik a významný dodavatel pro automobilový průmysl navíc rozšíří své produktové portfolio a zákaznický servis v oblasti speciálních plášťů se zaměřením na tři hlavní sektory: průmyslové pneu, OTR pneu pro manipulační techniku a OTR pneu pro podpovrchovou těžbu. Nová strategie přinese zákazníkům benefity v podobě vylepšených produktů a služeb za účelem co nejlepšího naplnění jejich potřeb.

Prvním krokem bude představení nových produktů Continental pro terminálovou techniku na konci června 2013. Bude představena revoluční technologie, která optimalizuje vlastnosti pneumatik pro použití v terminálech. Nabídne delší životnost a kratší čas nakládky. Logistika v terminálech je slibně se rozvíjející odvětví. Podle odhadů dojde během příštích dvanácti let ke zdvojnásobení těchto logistických kapacit při průměrném sedmiprocentním meziročním růstu.

Během následujících let bude představena nová řada pneu pro podpovrchovou těžbu. Dalším důležitým projektem je nové ekologické superelastické kolo s názvem Continental LifeCycle, kdy se šetří velká část materiálu a energie díky využití vybraných použitých koster. Tyto inovace staví Continental na první místo ve snaze maximálně naplnit požadavky zákazníků a trhu v oblasti speciálních plášťů.

Rozšiřování produktového portfolia je součástí strategie Continental 2025. „Jsme přesvědčeni, že v roce 2013 navýšíme naše tržby v segmentu speciálních plášťů“ uvádí Dr. Michael Andreas Maertens, výkonný ředitel divize. „Jsme předurčeni k růstu, navzdory trendu na trhu, díky našemu úsilí jít do nových segmentů trhu a rozšiřovat své portfolio produktů.“

Continental směřuje k posílení své silné pozice v oblasti speciálních plášťů v Evropě a k vylepšení podílu v dalších světových regionech. Mimo zavedené trhy se zaměří zejména na Asii, Afriku a země BRIC (Brazílie, Rusko, Indie a Čína).

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!