Dunlop připravil speciální verzi pneumatik Sport Maxx RT pro Mercedes-Benz A 45 AMG

26. srpna 2013, 14:31

Mercedes-Benz nabízí svůj nový model A 45 AMG na pneumatikách Dunlop Sport Maxx RT o rozměru 235/35R19 91Y XL. Pneumatika byla navržena speciálně pro tento automobil, aby řidičům poskytovala vysokou úroveň přilnavosti, výborné brzdné vlastnosti a celkově splňovala vysoké požadavky, které kompaktní sportovní vůz s pohonem všech kol vyžaduje.

„Při vývoji pneumatiky Dunlop Sport Maxx RT pro nový sportovní model A 45 AMG jsme úzce spolupracovali s divizí Mercedes-Benz AMG. Společnými silami jsme nastavili všechny vlastnosti a specifika této pneumatiky,“ uvedl Dr. Bernd Löwehhaupt, ředitel oblasti Automotive Engineering ve společnosti Goodyear Dunlop. „Zejména výkonnostní požadavky vycházející z použití pohonu všech kol 4MATIC pro nás byly nové. Použili jsme specifikaci Sport Maxx RT pro A 45 AMG a připravili jsme pro ni speciálně vyvinutou konstrukci, které obsahuje amaridové zpevnění.“ Díky důkladnému vývoji zaručuje pneumatika minimální brzdnou dráhu a maximální přilnavost, které dosahuje jak na suchu, tak na mokru, a zároveň nabízí sportovní chování a vyvážené ovládání.

Pneumatiky byly rozsáhle testovány divizí Mercedes-Benz AMG na německém závodním okruhu Nürburgring, přičemž testy potvrdily, že pneumatiky splňují vysoké standardy nastavené divizí AMG z hlediska přilnavosti, brzdění a sportovního ovládání.

 

Tisková zpráva Goodyear Dunlop Tires Czech s. r. o.

Související články

Porsche zvolilo pro model 911 GT 3 pneumatiky Dunlop Sport Maxx Race
Porsche zvolilo pro model 911 GT 3 pneumatiky Dunlop Sport Maxx Race

Výrobce pneumatik Dunlop dodává své vysoce výkonné pneumatiky Sport Maxx Race na Porsche 911 GT3. Pneumatika Sport Maxx Race byla zvolena za součást originálního vybavení tohoto sportovního automobilu především díky své schopnosti poskytnout řidiči za všech okolností vyvážené sportovní vlastnosti na velmi vysoké úrovni. Sportovní pneumatika Dunlop Sport Maxx Race se závodním DNA se na […]

Frankfurtský motoristický veletrh odhalil novou generaci Opelu na moderních pneumatikách Dunlop
Frankfurtský motoristický veletrh odhalil novou generaci Opelu na moderních pneumatikách Dunlop

Dunlop, jeden z nejvýznamnějších výrobců výkonných a vysoce výkonných pneumatik na světě, vyvinul pneumatiky, jež zdobí ráfky nového vozidla Opel Monza Concept, které bylo odhaleno na 65. mezinárodním automobilovém veletrhu ve Frankfurtu. Pneumatiky byly navrženy společnostmi Opel a Dunlop,  aby perfektně splynuly s novým elegantním vzhledem vozidla a doplnily jeho lehký, atletický vzhled. Práce na […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!