Frankfurtský motoristický veletrh odhalil novou generaci Opelu na moderních pneumatikách Dunlop

16. září 2013, 13:40

Dunlop, jeden z nejvýznamnějších výrobců výkonných a vysoce výkonných pneumatik na světě, vyvinul pneumatiky, jež zdobí ráfky nového vozidla Opel Monza Concept, které bylo odhaleno na 65. mezinárodním automobilovém veletrhu ve Frankfurtu.

Pneumatiky byly navrženy společnostmi Opel a Dunlop,  aby perfektně splynuly s novým elegantním vzhledem vozidla a doplnily jeho lehký, atletický vzhled. Práce na konceptu pneumatiky Dunlop o rozměru  245/35 R 21 začala na začátku roku 2013 a prošla mnoha fázemi, aby byl zajištěný vývoj a vzhled pneumatiky splňující vysoké standardy a očekávání společnosti Opel. Dezén obsahuje stejně elegantní linky, jako se nacházejí na vozidle Monza Concept, čímž byl zvýrazněn celkový vzhled vozidla přes pneumatiky až k zemi.

„Konstrukční týmy Dunlop a Opel pracovaly společně na návrzích a vývoji pneumatiky, aby zajistily, že se běhoun perfektně přizpůsobí elegantnímu tvaru vozidla”, popisuje  Helmut Fehl z moderního  vývojového centra Dunlop v Hanau v Německu. “Diskutovali jsme o každém detailu pneumatiky. Hodnotili a navrhovali jsme ji tak, abychom splnili nejvyšší standardy a očekávání týmu Opel.”

Koncept Monza, vycházející ze zvyšující se potřeby trvale udržitelnější budoucnosti,  je založen na zvýšené elektrifikaci vozidla v každodenním provozu, od vylepšeného dojezdu vozidla po palivové články. Ke zvýraznění optimální efektivity pohonu automobilu, vytvořil Dunlop lehkou konstrukci pneumatiky s nízkým valivým odporem, což efektivitu ještě více podporuje.

Vývoj konceptu pneumatiky použité na novém Opelu Monza Concept je součástí pokračujícího úsilí výrobce pneumatik Dunlop podporovat nové modely i koncepty automobilů významných výrobců vozidel po celé Evropě. Schopnost značky Dunlop vyvinout vysoce výkonné pneumatiky, které jsou zkonstruovány tak, aby splňovaly současné i budoucí požadavky na vylepšenou efektivitu, z ní dělá pravidelného partnera, jehož si automobilky vybírají ke spolupráci. 

“Naše úsilí stát se součástí příští generace automobilového vývoje je tímto projektem opět potvrzeno – nejen prostřednictvím našich pokročilých konstrukčních schopností, ale také díky vynikající vizuální podobě pneumatiky,” shrnuje Helmut Fehl.

Tisková zpráva Goodyear Dunlop Tires Czech s. r. o.

Související články

Porsche zvolilo pro model 911 GT 3 pneumatiky Dunlop Sport Maxx Race
Porsche zvolilo pro model 911 GT 3 pneumatiky Dunlop Sport Maxx Race

Výrobce pneumatik Dunlop dodává své vysoce výkonné pneumatiky Sport Maxx Race na Porsche 911 GT3. Pneumatika Sport Maxx Race byla zvolena za součást originálního vybavení tohoto sportovního automobilu především díky své schopnosti poskytnout řidiči za všech okolností vyvážené sportovní vlastnosti na velmi vysoké úrovni. Sportovní pneumatika Dunlop Sport Maxx Race se závodním DNA se na […]

Dunlop připravil speciální verzi pneumatik Sport Maxx RT  pro Mercedes-Benz A 45 AMG
Dunlop připravil speciální verzi pneumatik Sport Maxx RT pro Mercedes-Benz A 45 AMG

Mercedes-Benz nabízí svůj nový model A 45 AMG na pneumatikách Dunlop Sport Maxx RT o rozměru 235/35R19 91Y XL. Pneumatika byla navržena speciálně pro tento automobil, aby řidičům poskytovala vysokou úroveň přilnavosti, výborné brzdné vlastnosti a celkově splňovala vysoké požadavky, které kompaktní sportovní vůz s pohonem všech kol vyžaduje. „Při vývoji pneumatiky Dunlop Sport Maxx […]

Dunlop Winter Response 2: vynikající výkon v zimních podmínkách
Dunlop Winter Response 2: vynikající výkon v zimních podmínkách

Společnost Dunlop uvádí na trh novinku Winter Response 2, zimní pneumatiku pro malá a kompaktní vozidla, která nabízí působivé výkony jak při brzdění, tak v celkové ovladatelnosti vozidla v zimních podmínkách. Dle evropského štítku označujícího pneumatiku, jenž je povinné umísťovat na nové pneumatiky od listopadu 2012, nabízí pneumatika Winter Response 2 hodnocení B v přilnavosti […]

Pneumatika Dunlop Winter Response 2 obsadila nejvyšší místa v odborných testech nezávislých organizací
Pneumatika Dunlop Winter Response 2 obsadila nejvyšší místa v odborných testech nezávislých organizací

Dunlop, jeden z nejvýznamnějších světových výrobců výkonných a vysoce výkonných pneumatik, oznamuje, že jeho nová pneumatika Winter Response 2 získala výborné hodnocení v nedávných testech zveřejněných v renomovaných evropských motoristických časopisech. Nezávislé testování provedené motoristickou organizací ADAC   shledalo pneumatiku “vyváženou, s nejlepším hodnocením na mokru, sněhu a také ve spotřebě paliva”. Tyto výsledky napomohly pneumatice […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!