Zimní pneumatiky Bridgestone Blizzak získaly další uznání od odborníků

18. října 2013, 17:08

Neustálé investice společnosti Bridgestone do vývoje bezpečných, spolehlivých a vysoce výkonných zimních pneumatik nesou i nadále ovoce, jak dokazuje velká chvála od dvou renomovaných německých motoristických časopisů na adresu vlajkové lodi mezi zimními pneumatikami Bridgestone. Pneumatika Blizzak LM-32 používá nejvyspělejší technologie společnosti Bridgestone v oblasti konstrukce dezénu a složení směsi, a díky tomu si vedla mimořádně úspěšně v nejnovějších nezávislých testech. Od časopisu Auto Zeitung získala hodnocení „velmi doporučovaná“ a v testu časopisu Auto Bild skončila čtvrtá mezi 50 pneumatikami.

Doporučení od časopisu Auto Zeitung
Pneumatika Bridgestone Blizzak LM-32, testovaná časopisem Auto Zeitung na vozu Volkswagen Golf (v rozměru 195/65 R 15 T) v extrémních zimních podmínkách Laponska a Nového Zélandu, prokázala vynikající trakci a brzdný výkon na sněhu, dobrou odolnost vůči akvaplaningu na mokrém povrchu a celkově bezpečnou ovladatelnost a citlivé reakce v rozmanitých podmínkách. Na redaktory časopisu Auto Zeitung mimořádně zapůsobil výkon pneumatiky Blizzak LM-32 na sněhu: „Díky nové směsi má pneumatika Bridgestone nyní citelně větší přilnavost a vykazuje nejlepší hodnoty v testu brzdění. Velmi rychle poskytuje vysokou úroveň trakce s minimálním prokluzem.“ (Auto Zeitung, 27.9.2013)

U pneumatiky Blizzak LM-32 bylo rovněž uvedeno, že nabízí „úctyhodný celkový výkon“ na mokrém povrchu a „předvídatelné chování, snadnou ovladatelnost, dobrý komfort a nízkou hlučnost“ na suchu. V celkovém hodnocení dopadla pneumatika Bridgestone Blizzak LM-32 jako „velmi doporučovaná zimní pneumatika s vyváženými vlastnostmi díky vylepšené směsi“.

Uznání od Auto Bildu
Výše uvedené výsledky pneumatiky Blizzak LM-32 nejsou dílem náhody, jak dokazuje velké uznání od dalšího předního nezávislého časopisu Auto Bild(1). Ve výsledcích testů zveřejněných 2. října 2013 se pneumatika Blizzak LM-32 umístila na 4. místě mezi 50 zimními pneumatikami: „Blizzak LM-32 je zimní pneumatika s bezpečnými a zároveň sportovními jízdními vlastnostmi na mokru i suchu, která zaručuje krátké brzdné dráhy na sněhu a mokrém povrchu a nabízí dobrý poměr cena/výkon.“ (Auto Bild, 2.10.2013)

Blizzak – úspěšná historie
Pozoruhodné výsledky pneumatiky Blizzak LM-32 přicházejí po podobných úspěších, dosažených před necelým rokem. V roce 2012 se pneumatika Blizzak LM-32 skvěle umístila v testu časopisu Auto Bild1, v němž ji její konkurenceschopné výkony na sněhu, mokru a suchu vynesly mezi pouhé 3 typy pneumatik z 42 testovaných, které obdržely nejvyšší hodnocení „velmi doporučovaná“. Pneumatika Blizzak LM-32 byla rovněž hodnocena jako nejlepší z hlediska výkonu na sněhu v testu předních evropských autoklubů ADAC/ÖAMTC/TCS(2), v němž porazila 10 dalších konkurentů a získala přívlastek „doporučovaná“.

Pneumatika Blizzak LM-32 získala uznání od organizace TÜV SÜD(3) za svůj výkon na mokru a byla vyhlášena jasným vítězem v disciplínách brzdění na mokru, příčná přilnavost na mokru a odolnost vůči akvaplaningu při jízdě přímým směrem.

Pneumatika Blizzak LM-80 excelovala a získala prestižní ocenění „velmi doporučovaná“ v testu zimních pneumatik pro SUV/CUV(4), který v roce 2012 pořádalo největší sdružení evropských autoklubů ADAC/ÖAMTC/TCS. Dalším úspěchem v roce 2012 bylo 1. místo v testu zimních pneumatik pro SUV, organizovaném autoklubem ACE (Auto Club Europe) a německou sítí technických kontrol GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung).

Pneumatiky Blizzak jsou vyvíjeny a testovány na evropském zimním zkušebním polygonu Bridgestone ve Vidselu v severním Švédsku. Od představení řady zimních pneumatik Blizzak v roce 1988 bylo na celém světě prodáno více než 170 milionů těchto pneumatik.

Vhodná doba k přezutí na zimní pneumatiky
Uvedené výsledky testů jsou zveřejňovány v době, kdy v Evropě přichází čas pro přezutí na zimní pneumatiky. S klesajícími teplotami věnují spotřebitelé velkou pozornost výsledkům nezávislých testů, aby si mohli vybrat vhodnou pneumatiku pro své provozní podmínky, druh vozidla a styl řízení.

Zimní pneumatiky jsou nejen výrazně efektivnější na zmrzlém povrchu než letní pneumatiky, ale zároveň poskytují také lepší přilnavost a vyšší úroveň bezpečnosti ve všech zimních podmínkách. Interní testy společnosti Bridgestone a zkoušky realizované třetími stranami5 ukazují, že na sněhu může být brzdná dráha s letními pneumatikami téměř třikrát delší než se zimními.

Bridgestone jako výrobce pneumatik proto důrazně doporučuje přezutí na zimní pneumatiky již při příchodu chladného počasí, nikoli až napadne první sníh.

Související články

Nová pneumatika Firestone Winterhawk 3
Nová pneumatika Firestone Winterhawk 3

Bridgestone Europe uvedl na trh zimní lamelovou pneumatiku Firestone Winterhawk 3, která nabízí mezi pneumatikami střední kategorie vysokou úroveň vyvážených provozních vlastností v zimních podmínkách. Winterhawk 3 poskytuje díky inovativní konstrukci dezénu s větším počtem drážek lepší trakci na sněhu, přilnavost na ledu a výkon na mokru než pneumatika Winterhawk 2 Evo, kterou nahrazuje. Další […]

Nová pneumatika Bridgestone Blizzak LM-80 EVO pro SUV
Nová pneumatika Bridgestone Blizzak LM-80 EVO pro SUV

Bridgestone představil pneumatiku Blizzak LM-80 EVO, vylepšenou verzi prémiové zimní pneumatiky pro SUV, která v roce 2012 zvítězila ve třech předních testech pneumatik. Pneumatika LM-80 EVO, vyráběná v Evropě, se nyní dočkala tří vylepšení, díky nimž dosahuje ještě lepšího výkonu na sněhu a mokru. Mezi realizované úpravy patří nové rozložení lamel podporující trakci, nová směs […]

Bridgestone na IAA: bestsellery současnosti, nejlepší nápady pro budoucnost
Bridgestone na IAA: bestsellery současnosti, nejlepší nápady pro budoucnost

Bridgestone Europe vystaví na 65. mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu, který se koná ve dnech od 10. do 22. září, aktuální strategické produkty společně s pneumatikami a technologiemi budoucnosti. Expozice značky Bridgestone (stánek D03, hala 8) je rozdělena do dvou hlavních zón: 1. Zóna současnosti: prémiové pneumatiky s přidanou hodnotou Tato zóna evokuje novou platformu […]

Bridgestone a Mercedes-Benz promění jízdu automobilem v nezapomenutelný zážitek (+video)
Bridgestone a Mercedes-Benz promění jízdu automobilem v nezapomenutelný zážitek (+video)

Bridgestone navázal další partnerství s koncernem Daimler, v jehož rámci začal dodávat prémiové pneumatiky pro proslulé kurzy řízení a další akce pro řidiče, organizované v rámci programu Mercedes-Benz Driving Events. Pneumatiky Bridgestone byly vybrány na základě jejich bezpečnosti, spolehlivosti a osvědčeného výkonu v široké škále provozních podmínek, od stavu silnice až po povětrnostní podmínky. Bridgestone […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!