Nový Peugeot 208 T16 debutuje s Pirelli na “Il Ciocco”

30. dubna 2014, 13:14

Italský šampionát v rally odstartoval 37. ročníkem Rally Il Ciocco, kde Pirelli pro mezinárodní debut obulo Peugeot 208 T16, který vyhrál třetí místo.

Za volantem nového vozu byl šestinásobný vítěz ( pět z nich na pneumatikách Pirelli ) a italský šampion Paolo Andreucci společně s Annou Andreussi. Pirelli dosáhlo vynikajících výsledků také v Peugeot Rally Junior Teamu, když se podařilo řidiči Alessandrovi Albertinimu se Silvií Mazzettiovou ve 208 R2 při svém debutu v juniorském mistrovství zajet na druhé místo.

Pirelli předvedlo na Rally Il Ciocco nejnovější RX7 pneumatiky, zvláště efektivní na kluzkém asfaltu. Nejnovější model této pneumatiky – nový RX7B, je navržen tak, aby nabídl lepší přilnavost a výdrž pneumatik při kluzkých podmínkách, které jsou typické pro rally il Ciocco. Pro jízdu za mokra byla k dispozici také měkčí pneumatika RX9 s měkčí směsí vhodnou pro nižší teploty , zatímco nová měkká sloučenina RE7A by mohla být použita za deštivých podmínek. RE74 má ve skutečnosti unikátní dezén, navržený tak, aby způsoboval rychlý odtok vody , a tím předcházel aquaplaningu a zlepšoval ovladatelnost vozidla.

Ostatními jezdci na pneumatikách Pirelli byli Andrea Perico, který skončil třetí v celkovém pořadí šampionátu v loňském roce a byl největším objevem na Rally Il Ciocco v Peugeotu 207 S2000  a Andrea Nucita, juniorský rally šampion, který letos jede s Peugeotem 207 S2000 na pneumatikách Pirelli. Po ovládnutí všech tříd v roce 2013 , Pirelli opět vybavuje všechny Renaulty Clio R3S v poháru konstruktérů a Twingo R2S v juniorské kategorii.

Tisková zpráva Pirelli

Související články

Kalendář Pirelli již slaví 50. narozeniny
Kalendář Pirelli již slaví 50. narozeniny

Kalendář Pirelli slaví již 50-té narozeniny a pro rok 2014 připravil dosud nepublikované snímky z roku 1986 fotografa Helmuta Newtona. V tomto kalendáři naleznete modelky Susie Bick, Antonia Dell´Atte a Betty Prado. Fotografie vznikli v roce 1985, kdy fotili dva týmy. Vyhrál britský tým, který angažoval fotografa Berta Sterna. Pro italský tým fotil právě Newton. […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!