Bridgestone Blizzak LM001

13. října 2014, 10:33

Blizzak LM001 je nejnovějším přírůstkem v nabídce zimních pneumatik Bridgestone. Pneumatika LM001 disponuje nejvyspělejšími technologiemi a byla vyvinuta s ohledem na proměnlivé povětrnostní podmínky, které jsou typické pro zimní období ve střední a východní Evropě.

Pneumatika LM001 se vyznačuje originálním dezénem se širokými drážkami, které se směrem k okrajům běhounu rozšiřují, což mimo jiné umožňuje účinnější odvádění vody a rozbředlého sněhu. V důsledku toho se zvyšuje přilnavost k vozovce a pneumatika podává vyšší výkon při brzdění. Směrový dezén s velkými drážkami výrazně zlepšuje trakční vlastnosti pneumatiky na zasněžené vozovce.

Inovativní uspořádání 3D lamel, použitých u této pneumatiky, má příznivý vliv na přilnavost a jízdní vlastnosti. „Hranový efekt“ lamel výrazně zlepšuje trakci při jízdě na kluzkém povrchu. Kromě toho zaoblené rohy bloků zlepšují průtok vody, a zabraňují tak vzniku aquaplaningu, k němuž by docházelo pro použití ostrých rohů.

Během vývoje pneumatiky LM001 byl kladen důraz na snižování hmotnosti. Díky použití nových konstrukčních materiálů má tato pneumatika v porovnání s předchůdcem mnohem nižší hmotnost, což významně snižuje spotřebu paliva a emise CO2. Inženýrům značky Bridgestone se podařilo rovněž snížit hlučnost pneumatiky LM001.

Pneumatika Blizzak LM001 se dodává v 8 rozměrech pro kola s průměrem ráfku 14 až 16 palců. Od roku 2015 bude nabídka rozměrů rozšířena na 54 variant pro 14“ až 20“ kola, čímž bude pokryto 92% poptávky na trhu.

Související články

Nové zimní pneumatiky Bridgestone a Firestone obdržely nejlepší známky od německého autoklubu ADAC
Nové zimní pneumatiky Bridgestone a Firestone obdržely nejlepší známky od německého autoklubu ADAC

Pneumatika Bridgestone Blizzak LM001 získala v nejprestižnějším německém srovnávacím testu hodnocení „zvláště doporučena“, pneumatika Blizzak LM001 byla v testu zimních pneumatik ADAC 2014 oceněna za nejlepší výkon na mokru a pneumatika Firestone Winterhawk 3 obdržela v testu ADAC hodnocení „zvláště doporučena“, přestože se jedná o značku střední cenové úrovně. Výjimečnou úroveň bezpečnosti, spolehlivosti a výkonu […]

Zimní pneumatiky Bridgestone získaly další ocenění v předních nezávislých testech
Zimní pneumatiky Bridgestone získaly další ocenění v předních nezávislých testech

Pneumatika Bridgestone Blizzak LM001 obdržela v testu zimních pneumatik ADAC 2014 hodnocení „zvláště doporučena“ a byla označena za pneumatiku s nejlepším výkonem na mokru. Pneumatika Bridgestone Blizzak LM-80 EVO získala hodnocení „zvláště doporučena“ od prestižního německého časopisu Autobild ALLRAD. Německý autoklub ADAC opět pěje chválu na pneumatiku Bridgestone Blizzak LM001. Bridgestone byl doporučen rovněž časopisem […]

Bridgestone představil novou generaci zimních pneumatik pro SUV
Bridgestone představil novou generaci zimních pneumatik pro SUV

Bridgestone Europe představil novou zimní pneumatiku Blizzak DM-V2 pro vozidla kategorií SUV a CUV. Pneumatika Bridgestone Blizzak DM-V2 má zcela nový dezén a směs nové generace, díky nimž poskytuje řidičům ještě lepší kontrolu nad vozem při jízdě na ledu a sněhu, v rozbředlém sněhu a dalších nepříznivých zimních podmínkách. Pneumatika Blizzak DM-V2 se může v porovnání […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!