Zimní pneumatiky Bridgestone získaly další ocenění v předních nezávislých testech

27. října 2014, 15:11

Pneumatika Bridgestone Blizzak LM001 obdržela v testu zimních pneumatik ADAC 2014 hodnocení „zvláště doporučena“ a byla označena za pneumatiku s nejlepším výkonem na mokru. Pneumatika Bridgestone Blizzak LM-80 EVO získala hodnocení „zvláště doporučena“ od prestižního německého časopisu Autobild ALLRAD. Německý autoklub ADAC opět pěje chválu na pneumatiku Bridgestone Blizzak LM001. Bridgestone byl doporučen rovněž časopisem Autobild po solidním výkonu v testu zimních pneumatik 2014.

Bridgestone, největší výrobce pneumatik a gumárenských produktů na světě, má na svém kontě další ocenění pro prémiové zimní pneumatiky Bridgestone, které si úspěšně vedly v nezávislých testech předních motoristických časopisů a autoklubů. Krátce po suverénním úspěchu pneumatiky Blizzak LM001 v testu zimních pneumatik ADAC 2014 získaly velmi pozitivní hodnocení v nezávislých testech další dvě zimní pneumatiky Bridgestone. Pneumatika Blizzak LM-80 EVO, vlajková loď mezi zimními pneumatikami Bridgestone pro SUV, obdržela prestižní hodnocení „zvláště doporučena“ od časopisu Autobild ALLRAD, mimo jiné za svůj velmi dobrý výkon na sněhu, zatímco zimní cestovní pneumatika Blizzak LM-32s si vysloužila doporučení od časopisu Autobild. Společně s vysokým umístěním pneumatiky Blizzak LM001 jsou tyto nové výsledky jasným potvrzením pokračujícího úsilí značky Bridgestone o maximální bezpečnost silničního provozu za všech okolností, v každém ročním období a za každého počasí.

Blizzak LM001: „zvláště doporučena“
Pneumatika Blizzak LM001, která tvoří základ nejnovější generace zimních pneumatik Bridgestone pro osobní vozy, byla již začátkem uplynulého měsíce zařazena mezi jasné vítěze testu, organizovaného německým autoklubem ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club). Lamelová zimní pneumatika Blizzak LM001 (195/65 R 15 T) skončila ve velmi obsazeném nezávislém testu předního autoklubu na celkovém druhém místě díky svým výjimečným provozním vlastnostem a získala nejlepší známky za výkon na mokru. Výsledkem je velmi prestižní hodnocení „zvláště doporučena“.

Blizzak LM-80 EVO: také „zvláště doporučena“
Blizzak LM-80 EVO, vlajková loď mezi zimními pneumatikami Bridgestone pro SUV, si zasloužila velmi pozitivní hodnocení renomovaného německého motoristického časopisu Autobild ALLRAD za svůj nadprůměrný výkon v testu zimních pneumatik 2014 a zejména za velmi dobrý výkon na sněhu. Testy zahrnovaly rozmanitá kritéria – brzdění, ovladatelnost a valivý odpor – v rozmanitých podmínkách včetně mokrého, suchého a zasněženého povrchu. Pneumatika Blizzak LM-80 EVO se umístila v Top 3 mezi prémiovými pneumatikami a získala od odborníků časopisu Autobild ALLRAD velmi prestižní hodnocení „zvláště doporučena“.

Další slibné výsledky

Pneumatika Blizzak LM-32s doplňuje nabídku zimních cestovních pneumatik Bridgestone napříč všemi rozměry a vysloužila si chválu od časopisu Autobild, který ji zařadil na výborné 6. místo z 50 pneumatik testovaných v kompletní škále zimních podmínek.

To však není všechno. PneumatikaFirestone Winterhawk 3, vyráběná rovněž společností Bridgestone, si také vedla dobře v testu zimních pneumatik ADAC 2014, v němž získala celkovou známku 2,3, s níž se umístila s náskokem i před mnoha prémiovými značkami. Pneumatika Firestone Winterhawk 3 byla označena za „velmi vyváženou zimní pneumatiku s nejlepší známkou na ledu a dobrým výkonem na mokru při nižší spotřebě paliva. To jí vyneslo celkové čtvrté místo za výkon v zimních podmínkách a druhé místo z hlediska spotřeby paliva, což více než postačovalo k získání hodnocení „zvláště doporučena“ od autoklubu ADAC.

„Tyto výsledky potvrzují závěry interních testů společnosti Bridgestone, podle nichž stanovuje řada zimních pneumatik Bridgestone nová měřítka v oblasti bezpečnosti jízdy v zimních podmínkách díky vysoké úrovni vyvážených provozních vlastností ve všech podmínkách,“ říká Jake Rønsholt, generální ředitel obchodní jednotky Consumer Business Unit ve společnosti Bridgestone Europe.

Společně s nedávným oceněním všestranného výkonu zimní pneumatiky Blizzak LM-80 EVO jsou uvedené výsledky testů jasným potvrzením úspěchu komplexního programu vývoje zimních pneumatik Bridgestone a příslibem dalšího pokroku.

Nepopiratelné výhody zimních pneumatik
Interní a nezávislé testy jasně ukazují, že zimní pneumatiky svým výkonem za nízkých teplot výrazně překonávají letní pneumatiky v prakticky všech provozních vlastnostech.

Zimní pneumatiky jsou vyrobeny ze speciálních směsí a jejich dezén zajišťuje vyšší úroveň přilnavosti, spolehlivější odezvu při brzdění, lepší ovladatelnost a vyšší stabilitu při průjezdu zatáčkou, a to nejen v naprosto zimních podmínkách se sněhem a ledem, ale i na mokrém a suchém povrchu. Rozsáhlé testy na specializovaném zkušebním polygonu Bridgestone ve Švédsku prokázaly, že brzdná dráha konvenčních letních pneumatik je více než dvounásobná v porovnání s nejnovějšími zimními pneumatikami Bridgestone.

Pro maximální bezpečnost silničního provozu je proto důležité včas vyměnit letní pneumatiky za zimní. Kromě toho se tím prodlouží životnost pneumatik. Vhodný okamžik pro přechod na zimní pneumatiky je přibližně v době změny letního času na zimní. Po skutečném příchodu zimy výrazně vzrůstá poptávka po zimních pneumatikách, což má za následek dlouhé čekací lhůty u prodejců pneumatik. Bridgestone proto řidičům doporučuje učinit objednávku a rezervaci výměny letních pneumatik za zimní již nyní.

Komplexní zaměření na bezpečnost
Pozoruhodné výsledky testů nejnovější generace zimních pneumatik Bridgestone jsou dalším potvrzením nových měřítek, která stanovuje řada Blizzak v oblasti výkonu v zimních podmínkách. Celková strategie vývoje značky Bridgestone klade v souladu s jasným zaměřením společnosti Bridgestone na bezpečnost stejný důraz na zimní i letní pneumatiky. Bridgestone v uplynulých deseti letech intenzivně investoval do vývoje zimních pneumatik a nyní má k dispozici nejmodernější testovací technické zázemí na svém zkušebním polygonu ve švédském Vidselu, 100 km od severního polárního kruhu. Inženýrům společnosti Bridgestone se podařilo vyvinout s využitím přesnějšího a objektivnějšího testování ovladatelnosti a provozních vlastností pneumatik ve všech myslitelných podmínkách kompletní řadu pneumatik, zkonstruovaných, vyvinutých, testovaných a vyráběných v Evropě pro evropský trh.

Úsilí společnosti Bridgestone poskytovat nejvyšší možnou úroveň bezpečnosti pokrývá nejen různé druhy vozidel, použití a stylů řízení, ale také kompletní škálu provozních a povětrnostních podmínek. Bridgestone přijímá výzvu vyvíjet nové technologie, které reagují na měnící se požadavky současných řidičů ve světle stále extrémnějšího a nepředvídatelnějšího počasí v jednotlivých ročních obdobích. Cílem společnosti Bridgestone je poskytovat řidičům potřebnou jistotu a pocit bezpečí, aby si mohli užívat jízdu i v těch nejextrémnějších zimních podmínkách.

Bridgestone ve snaze o podporu svého zaměření na bezpečnost investoval do zcela nové televizní a multimediální kampaně, jejímž účelem je posunout pozornost spotřebitelů směrem k větší bezpečnosti pneumatik. Její součástí je i reklama se speciálním zaměřením na zimu … podívejte se na ni na Youtube!

Související články

Nové zimní pneumatiky Bridgestone a Firestone obdržely nejlepší známky od německého autoklubu ADAC
Nové zimní pneumatiky Bridgestone a Firestone obdržely nejlepší známky od německého autoklubu ADAC

Pneumatika Bridgestone Blizzak LM001 získala v nejprestižnějším německém srovnávacím testu hodnocení „zvláště doporučena“, pneumatika Blizzak LM001 byla v testu zimních pneumatik ADAC 2014 oceněna za nejlepší výkon na mokru a pneumatika Firestone Winterhawk 3 obdržela v testu ADAC hodnocení „zvláště doporučena“, přestože se jedná o značku střední cenové úrovně. Výjimečnou úroveň bezpečnosti, spolehlivosti a výkonu […]

Bridgestone Blizzak LM001
Bridgestone Blizzak LM001

Blizzak LM001 je nejnovějším přírůstkem v nabídce zimních pneumatik Bridgestone. Pneumatika LM001 disponuje nejvyspělejšími technologiemi a byla vyvinuta s ohledem na proměnlivé povětrnostní podmínky, které jsou typické pro zimní období ve střední a východní Evropě. Pneumatika LM001 se vyznačuje originálním dezénem se širokými drážkami, které se směrem k okrajům běhounu rozšiřují, což mimo jiné umožňuje účinnější […]

Bridgestone intenzivně podporuje bezpečnost silničního provozu
Bridgestone intenzivně podporuje bezpečnost silničního provozu

Bridgestone bere jako největší výrobce pneumatik a gumárenských produktů na světě vážně svou odpovědnost za podporu bezpečnosti silničního provozu a v této oblasti realizuje dobře promyšlenou strategii. Bridgestone hodlá výzkumem trhu, komplexně pojatou osvětovou kampaní a průběžnými investicemi do nových, inovativních technologií posunout ještě výš možnosti svých prémiových pneumatik pro zvyšování bezpečnosti všech účastníků silničního […]

Bridgestone představil novou generaci zimních pneumatik pro SUV
Bridgestone představil novou generaci zimních pneumatik pro SUV

Bridgestone Europe představil novou zimní pneumatiku Blizzak DM-V2 pro vozidla kategorií SUV a CUV. Pneumatika Bridgestone Blizzak DM-V2 má zcela nový dezén a směs nové generace, díky nimž poskytuje řidičům ještě lepší kontrolu nad vozem při jízdě na ledu a sněhu, v rozbředlém sněhu a dalších nepříznivých zimních podmínkách. Pneumatika Blizzak DM-V2 se může v porovnání […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!