Hankook začal pracovat na výstavbě nového závodu v Tennessee

17. října 2014, 15:49

Guvernér Tennessee Bill Haslam, který výstavbu nazval „svatbou mimořádné společnosti a neuvěřitelné komunity,“ pomohl společnosti Hankook Tire Co Ltd 800 mil. dolary při příležitosti zahájení výstavby závodu pro osobní a lehké nákladní pneumatiky dne 9. října poblíž Clarksville na severu centrální Tennessee.

Se stovkami akrů, které jsou již připraveny na výstavbu, Hankook Tire očekává, že zahájení výstavby závodu na 140 tis. m2 začne co nejdříve, aby bylo možné zahájit výrobu v lednu 2016 podle plánu generálního ředitele Seung Hwa Suh společnosti Hankook Tire.

Nová továrna očekává, že zaměstná 1.200 pracovníků v první fázi a Hankook řekl, že tento počet zaměstnanců představuje roční produkcí 5,5 milionu osobních a lehkých nákladních pneumatik. V druhé fázi cca do roku 2018 je v plánu zdvojnásobit kapacitu na 11 milionů kusů a vytvořit až 600 nových pracovních míst.

Závod Hankook Clarksville bude v první fázi vystavěn na 1,5 mil. čtverečních stop. Celá stavební plocha pak činí až 469 akrů.

Hankook řekl, že plánuje vybudovat zkušební areál pro výrobu pneumatik na 469 akrech v Clarksville Corporate Business Parku, který byl vybrán loni v říjnu po vyhodnocení desítek možných míst po celém jihu Spojených států.

Areálu továrny je asi devět kilometrů severozápadně od města Clarksville na pozemku přilehlém k Interstate 24. Eutaw Construction Company, která je hlavním zhotovitelem vyklizení pozemku.

V závislosti na oddělení hospodářského rozvoje a rozvoje obcí byl právě výběr Tennessee podpořen téměř 140 mil. dolary z ekonomických pobídek od státu Tennessee, Montgomery County a Clarksville. Dne 8.října byla dále ještě schválena dotace Job Training Assistance ze státního financování představenstva v hodnotě 16mil dolarů.

Motivace pro výstavbu zahrnuje 469 akrů půdy darované městem a krajem a 72 mil. dolarů od státu na vzdělávání, výstavbu vzdělávacího zařízení a korejské kulturní centrum v oblasti Clarksville.

Ve svém projevu během prvního výkopu dne 9.října Haslam poznamenal, že Tennessee se stal známým jako "stát, který dělá věci," včetně toho, že se stal jedním z předních států v montáži vozidel a zásobování komponentů.

Hankook tento slavný den taktéž využil jako obřad na poctu veteránů z korejské války a hrstka z nich byla pozvána k účasti na akci. Suh si vybral jednoho z veteránů a jemu poděkoval za přínos ke svobodě pro jeho rodný kraj a konkrétně přednesl: "Nebýt tebe, tak jsem tu dnes nemohl být."

Hankook Tire America Corp. nedávno darovala 50.000 dolarů na nadaci tělesně postižených amerických veteránů, s podporou a pomocí skupiny, která poskytuje služby všem americkým veteránům.

Hankook, jako sponzor programu DAV Mobile Service Office (pro americké veterány), bude svým příspěvkem pomáhat společnosti DAV poskytovat bezplatnou odbornou pomoc veteránům a jejich rodinám v získávání dávek a služeb.

GPD a.s. – oficiální distributor pneumatik Hankook pro Českou republiku

Související články

Další úspěch Hankook pneumatik jako OE výbavy v segmentu prémiových vozů
Další úspěch Hankook pneumatik jako OE výbavy v segmentu prémiových vozů

Také nový MINI, model roku 2014 bude vybaven pneumatikami Hankook. Již první generace prémiového vozu do města, výrobce BMW Group, opouštěla výrobní halu v roce 2011 na pneumatikách Hankook. Nová stylová verze vozu vyjíždí na pneumatikách stejné značky. Používají se různé typy dezénů v rozměrech od 15 do 17 palců, které jsou při výrobě vozů […]

Nový katalog nákladních a autobusových pneumatik Hankook
Nový katalog nákladních a autobusových pneumatik Hankook

Nový katalog nákladních a autobusových pneumatik Hankook. V sekci služby a podpora/Katalogy na webových stránkách www.hankookpneu.cz je umísteň nový katalog Hankook 2014/2015 nákladních a autobusových pneumatik. Nebo ke stažení – ZDE.

Hankook slaví úspěch v iF Design Award 2015
Hankook slaví úspěch v iF Design Award 2015

Hankook získal ocenění iF Design Award 2015 za svoji celoroční nákladní pneumatiku SmartFlex AH31. Moderní design v kombinaci se špičkovou technologií stojí za vysokým výkonem pneumatik. Rozměrová řada pneumatik SmartFlex AH31 bude ještě v roce 2015 výrazně rozšířena. esign pneumatik se jako u ostatních průmyslových odvětví nezaměřuje pouze na estetický vzhled. Od příslušného produktového designu […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!