Goodyear UltraGrip si odnáší úspěchy z evropských testů zimních pneumatik

5. listopadu 2015, 8:55

Společnost Goodyear s hrdostí oznamuje, že si její nová řada zimních pneumatik vede extrémně dobře v testech zimních pneumatik v celé Evropě. S blížící se zimou evropské motoristické časopisy testují zimní pneumatiky v nejběžnějších rozměrech pro nejrůznější typy vozidel. Pneumatiky Goodyear přitom trvale vyhodnocují jako jedny z nejlepších.

Rodina UltraGrip sbírá zlato
Zimní pneumatiky UltraGrip si oblíbil zejména německý tisk. UltraGrip 9 získala první místo v testu německého automotoklubu ADAC zaměřeném na významný segment osobních vozů střední třídy (v testu jej zastupoval Mercedes-Benz třídy C), ve kterém byla oceněna za svou výkonnost na mokré a na sněhem pokryté vozovce, stejně jako za nízkou spotřebu .

Nejnovější generace rodiny UltraGrip Performance byla uvedena na trh v tomto roce a hned si odnesla zlato z testu časopisu Auto Motor und Sport zaměřeného na vozy nižší střední třídy (v testu jej zastupoval Volkswagen Golf). Na časopis zapůsobila její rovnováha a trakce na každém povrchu a vynikající odolnost proti aquaplaningu. UltraGrip Performance si zajistila první místo i v testu časopisu Auto Strassenverkehr, který pneumatiku vychvaluje za precizní vedení, odolnost proti aquaplaningu a nízkou vnitřní hlučnost.

Britský časopis Auto Express, v souladu s německými kolegy, udělil pneumatice UltraGrip zlato v testu, kterého se zúčastnilo sedm konkurenčních pneumatik. Pneumatika podle něj podává "skvělý celkový výkon".

Další úspěchy nové pneumatiky UltraGrip zahrnují doporučení od ACE/GTÜ, pneumatiky UltraGrip 9 od Auto Zeitung a pneumatiky UltraGrip SUV od časopisu OFF ROAD.
 
"Velice nás těší, že si Goodyear UltraGrip ve všech testech vede tak dobře. Naším posláním je dodávat pneumatiky s vynikající přilnavostí na mokré vozovce, na ledě i na sněhu, a tím nabídnout bezpečnou jízdu a brzdný výkon bez ohledu na podmínky, které v zimě panují. Výsledky těchto testů posilují naše odhodlání přispívat ke zvyšování bezpečnosti silniční dopravy a nabízet rodinám v celé Evropě klidnou a bezproblémovou jízdu na pneumatikách Goodyear," uvedl Alexis Bortoluzzim, Goodyear Marketing Director Consumer EMEA.

Související články

Nová zimní pneumatika Goodyear Ultra Grip Performance umožňuje řidičům lepší kontrolu nad vozidlem
Nová zimní pneumatika Goodyear Ultra Grip Performance umožňuje řidičům lepší kontrolu nad vozidlem

Společnost Goodyear představuje novou, vysoce výkonnou zimní pneumatiky Ultra Grip Performance. Novinka nabízí vynikající přilnavost a ovladatelnost umožňující jízdu v nejrůznějších zimních povětrnostních podmínkách – na sněhu, v rozbředlém sněhu i na ledě. Pneumatika je již dostupná pro maloobchodní prodejce. Řada pneumatik UltraGrip Performance těží ze 44 let inovačních zkušeností a z celkově 60 milionů […]

Goodyear: Soutěž #MyWinterFeelGoodPlace oslavuje a nabízí online inspiraci na zimní cestování
Goodyear: Soutěž #MyWinterFeelGoodPlace oslavuje a nabízí online inspiraci na zimní cestování

Zima letos přichází brzy a v některých částech Evropy již dostali první sněhovou nadílku. Společnost Goodyear oslavuje krásu zimy na sociálních sítích i ve skutečnosti. Zákazníci mohou ze sociálních sítí poslat své fotky a videa oblíbených zimních míst z celého světa na platformu „My Winter Feel Good Place“ a vyhrát jednu ze zimních cen Goodyear. […]

Goodyear: První sníh zůstává pro české řidiče nejpádnějším argumentem pro přezutí na zimní pneumatiky
Goodyear: První sníh zůstává pro české řidiče nejpádnějším argumentem pro přezutí na zimní pneumatiky

Přestože již pátým rokem je v České republice zimní obutí vozidel od 1. listopadu prakticky povinné, skutečně pádným argumentem pro přezutí na zimní pneumatiky pro české řidiče zřejmě zůstává až první sníh. Potvrdil to jak průzkum mezi reprezentativním vzorkem českým řidičů, tak i šetření v terénu, které tento týden iniciovala společnost Goodyear Dunlop Tires Czech. […]

Goodyear: Blížící se zima přesvědčila řidiče, že musí přezout. Na minimální hloubku dezénu ovšem stále občas zapomínají
Goodyear: Blížící se zima přesvědčila řidiče, že musí přezout. Na minimální hloubku dezénu ovšem stále občas zapomínají

Zatímco 9. listopadu bylo v Praze podle šetření společnosti Goodyear Dunlop Tires Czech na zimních pneumatikách pouhých 67,0 procenta vozidel, přesně o měsíc později jich bylo již 92,5 procenta. Potvrzuje se tak, že ačkoli je v České republice již pátým rokem zimní obutí vozidel od 1. listopadu prakticky povinné, skutečně pádným argumentem pro přezutí na […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!