Nová zimní pneumatika VanContact™ Winter – úsporná a bezpečná

25. listopadu 2015, 20:20

S příchodem chladného počasí společnost Continental představuje novou zimní pneumatiku VanContact Winter pro lehká nákladní auta a dodávky. Tyto pneumatiky nabízejí špičkové bezpečnostní vlastnosti při jízdě na zasněžených a zledovatělých površích a také přesný handling na sněhu i za mokra. Kromě toho nabízejí i výrazně lepší účinnost paliva.

Vyšší hospodárnost ve srovnání s pneumatikou VancoWinter 2 ocení nejen zákazníci v komerčním sektoru, ale i soukromí uživatelé, kteří své dodávky vybavují novými pneumatikami. Ve srovnání s předchozím modelem byl valivý odpor snížen o podstatných 15 procent. Přispěla k tomu pokročilá směs siliky snižující deformace pneumatiky při styku s kontaktní plochou, čímž se snižuje ztráta energie, jakož i celkově zdokonalený design.

Díky dezénové směsi a optimalizovaným lamelám nabízí pneumatika VanContact Winter o 5% kratší brzdnou dráhu na sněhu a o 9% kratší brzdnou dráhu na mokré vozovce. Sinusové lamely ve středové části dezénu a přerušovaná struktura lamel v ramenních blocích výrazně zvyšují počet záběrových hran v podélném směru. „Cik-cak“ obvodové drážky a rovnoměrné uspořádané sněhové kapsy na ramenních blocích zvyšují stlačení sněhu v drážkách a zlepšují záběrové vlastnosti.

Nová zimní pneumatika VanContact Winter je nyní k dispozici ve 12 rozměrech a v příštím roce se plánuje další rozšíření této produktové řady.

Související články

Continental AG vyzývá k lepší kontrole klasifikace na EU štítcích pneumatik
Continental AG vyzývá k lepší kontrole klasifikace na EU štítcích pneumatik

Mezinárodní výrobce pneumatik Continental AG v návaznosti na zjištění německého autoklubu volá po zlepšení systému kontroly evropského trhu. Nejnovější test zimních pneumatik provedený ADAC a spotřebitelským institutem Stiftung Warentest totiž opět potvrzuje nedostatek účinné kontroly v dodržování právních předpisů Evropské komise ze strany členských států Evropské unie. Při testu přilnavosti na mokrém povrchu v kategorii […]

Pneumatiky Continental zvítězily v testování již 454krát
Pneumatiky Continental zvítězily v testování již 454krát

Společnost Continental AG je lídrem mezi výrobci pneumatik a nejlepší hodnocení v testech od roku 2007 získala již 454krát. I letošnímu testování zimního obutí prováděnému Autoklubem ČR kralovaly pláště Continental, které jako referenční pneumatiky nejvíce vyváženými vlastnostmi potvrdily svou prémiovou kvalitu. V testech poměřilo síly sedm patnáctipalcových modelů napříč segmenty (prémiový, střední i budgetový). Pneumatika […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!